Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,830.82
-556.07
Ethereum
$3,521.60
-51.23
Litecoin
$93.13
-3.24
DigitalCash
$37.97
-0.94
Monero
$135.47
-3.06
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$31.84
-0.52
Dogecoin
$0.21
+0.01

SEC Üyesi Jackson, BTC ETF’nin Onaylayacağını Düşünüyor

0 398

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Üyesi Robert J. Jackson Jr., Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonunun (ETF) büyük olasılıkla onaylanacağını söyledi.

11 Şubat’ta SEC Üyesi Jackson’ın Kongre Üç Aylık Politika dergisinde bir röportajının yayınlanacağı belirtiliyor. Twitter’da bir kullanıcı, bu röportajın taslağını sızdırdı.

SEC’te tek demokrat üye olan Robert J. Jackson Jr., ETF başvurularının geçen yıl reddedilmesine rağmen bu uygulamanın er ya da geç değişeceğini söyledi. Jackson, “Sonunda, birinin orada belirlediğimiz standartları yerine getireceğini düşünüyor muyum? Umarım öyle, evet, sanırım öyle…” mesajı paylaştı.

Jackson’a göre, kripto bazlı ETF başvuruları değerlendirmeye alındı. SEC’in hangi uygulamaları kabul edeceğine ise açıklık getirmedi. Komisyonun demokrat üyesi, ETF başvurularının sonunda SEC tarafından belirtilen standartları karşılayacağına inanıyor.

Jackson, Bitcoin ETF’lerin onaylanmasının neden bu kadar zor olduğunu da şu sözlerle açıkladı; “Kripto para birimi alanı manipülasyonla dolu bir alan. SEC gibi finansal gözlemciler, bu konuyu dikkate aldı. Yatırımcının korunmasını sağlamaktan sorumlular. Bu sebeple SEC’in dikkatli bir şekilde ele alması normal.”

ETF Onayı BTC Fiyatını Artırabilir

Çoklu ETF önerileri, SEC tarafından 2018’de değerlendirildi; ancak sonuçta hepsi “hayır” cevabı veya gecikme aldı. Geçen ay ABD hükümetinin kapatılması, başvurunun geçici olarak geri çekilmesine neden oldu.

SEC’in üyelerinden Hester M. Peirce, geçtiğimiz temmuz ayında denetleyicinin Winklevoss Bitcoin ETF’i onaylamamasının yanlış bir karar olduğunu belirtmişti. Ocak ayında Winklevoss ikizleri, ETF’yi hayata geçirme konusunda kararlı olduklarını vurgulamıştı.

Bazı kaynaklar, ABD’de ETF onayı olmasa da, sektördeki yararı konusunda şüpheci olduklarını belirtiyor. Kripto para otoritelerine göre, ETF’lerin 2019’da piyasaya sürülmesi BTC fiyatını olumlu etkileyecek. Bu sebeple SEC’in ETF’leri kabul etmesinin BTC açısından karşılığı merakla bekleniyor.

SEC’in BTC ETF’yi kabul edeceği ile ilgili umutlar giderek artarken, bu kararın ne zaman alınacağı ise belli değil!

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.