Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,631.40
-952.32
Ethereum
$3,133.90
-40.35
Litecoin
$83.17
-1.67
DigitalCash
$30.29
-0.34
Monero
$118.85
-1.7
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.18
-0.66
Dogecoin
$0.15
-0

Samsung’un Blockchain SSD Patenti Kripto Madenciliğini Etkileyecek mi ?

0 248

Samsung’un Blockchain SSD Patenti Kripto Madenciliğini Etkileyecek mi ?

Elektronik devi Samsung Mayıs ayında “Programlanabilir Blockchain Katı Hal Sürücüsü ve Rölesi” başlıklı bir patent başvurusunda bulundu. Yeni tasarlanan sistem hakkında çok az şey bilinse de, büyük şirketler tarafından yapılan blockchain alanındaki patent başvurularındaki artış açıkça görülüyor.

Küresel blockchain patent başvuruları artık diğer teknolojiler için patent başvurularını önemli ölçüde aşıyor. Ancak, Samsung blockchain konusunda oldukça muhafazakar davrandı. Tabii, programlanabilir bir blockchain SSD kaydı yapana kadar.

samsung bitcoin ile ilgili görsel sonucu

Samsung patenti ile ilgili teknik detaylar

Bu programlanabilir veri depolama cihazı kalıcı bir hafızadan ve sistemi kontrol etmek için yapılandırılmış bir depolama denetleyicisinden oluşuyor. Bir ağ arayüzüne ve blockchain algoritmasını uygulamak için yapılandırılmış alan programlanabilir bir geçit dizilimine sahip.

Yeni patentin avantajları

Bu yeni patentin önemini anlamak için, genel amaçlı bilgisayar cihazlarının ve ASIC’lerin eksiklikleri incelenmeli.

Genel amaçlı bilgisayar aygıtları (genellikle GPU’lar), orta derecede verimli bir madencilik algoritması yürütmek için doğru yazılım, sürücüler ve yapılandırmalarla birleştirilmelidir.

Öte yandan, ASIC madencileri belirli bir algoritmayı hesaplamak için tasarlanmış profesyonel madencilik ekipmanlarıdır. Bu daraltılmış kapsam, donanıma genel amaçlı bilgisayar aygıtlarıyla karşılaştırıldığında çok daha verimli bir şekilde madencilik yapma olanağı sağlar.

Kripto madenciliği ve Samsung

Bahsettiğimiz patent, Samsung’un kripto madenciliği alanına ilk girişi değil. Şirket, 2018’in ilk çeyreğinden beri Bitcoin madenciliği için üç nanometre ve beş nanometre çip tasarlamakta ve üretmekte.

Üretim süreci yeni 7LPP yongaları daha yoğun ve enerji açısından verimli hale getiren aşırı ultraviyole litografi teknolojisine dayanıyor. Samsung, 7LPP’nin yapay zeka, Nesnelerin İnterneti, örgülenim, 5G, otomotiv hatta kurumsal ve hiper ölçekli veri merkezleri için teknoloji gibi diğer gelişen teknolojilerin ilerlemesini sağlayacağını belirtiyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.