Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,087.05
+1580.78
Ethereum
$3,053.11
+60.62
Litecoin
$80.40
+0.48
DigitalCash
$28.85
+1.09
Monero
$115.73
-0.9
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.91
+0.52
Dogecoin
$0.15
0

Özbekistan Hükümeti Kripto Madencileri İçin Elektrik Vergisini Üçe Katladı

0 387

Özbekistan Hükümeti Kripto Madencileri İçin Elektrik Vergisini Üçe Katladı.

Özbekistan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, kripto para birimi madencilerinin mevcut elektrik tarifelerinin üç katını ödemesi gerektiğine karar verdi .

Bu hüküm, “Ekonomik Sektörlerin ve Sosyal Alanın Enerji Verimliliğinin Artırılması, Enerji Tasarrufu Teknolojilerinin Uygulanması ve Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Geliştirilmesi İçin Hızlandırılmış Tedbirler” başlıklı Başkan Shavkat Mirziyoyev’in 22 Ağustos 2019 tarihli kararnamesini takip ediyor tüketiciler tarafından enerji.

Özbekistan’ın kripto ve blok zinciri yaklaşımı

Geçen Eylül ayında Mirziyoyev , “Dijital Güven” adı verilen bir devlet blok zinciri geliştirme fonunun kurulmasını emretti . Fonun temel amacı, blok zinciri, sağlık, eğitim ve kültürel alanlar dahil olmak üzere çeşitli hükümet projelerine entegre etmektir. Organizasyon, Özbek dijital ekonomisine yapılan uluslararası yatırımlardan sorumlu olacak şekilde ayarlandı.

Aynı ayın başlarında, kripto ticaretini yasallaştırıcı bir kararname – ayrıca vergisiz hale getirme – ve ülkedeki madencilik yürürlüğe girdi . Göre kanunla , yabancı uyruklular sadece ülkede bir şube oluşturarak Özbekistan’daki kripto para ticareti yapabilirsiniz.

Kanun ayrıca, kripto değişimi için yaklaşık 710.000 dolarlık minimum sermaye gereksinimi de belirlemektedir. Ayrıca, kripto tüccarları Özbek borsa yönetmeliklerine girmeyecek ve alım satım gelirleriyle ilgili vergi ödeme yükümlülüğünden kurtulacaklar.

kripto maden özbekistan ile ilgili görsel sonucu

Diğer ülkelerde madencilik yönetmeliği

Haziran ayında, İran hükümeti , yeni enerji fiyatları onaylanana kadar madencilik operasyonlarını şifrelemek için gücü keseceğini açıkladı . İran Enerji Bakanlığı’nın, 21 Haziran 2019’da sona eren bir ay boyunca ülkenin elektrik tüketiminde% 7’lik bir artış gördüğünü açıkladığı bildirildi. Bakanlık, ülkedeki artan sayıda kripto madenciliği faaliyetlerinden kaynaklandığına inanıyor.

Çin’in Bitcoin madenciliği sahnesi küresel hash oranının önemli bir oyuncusu, Çin merkezli madencilik havuzlarının yıllık olarak yaratılan tüm madeni paranın% 70’ini oluşturduğu bildiriliyor. Ancak, nisan ayında, Çin hükümeti , ülkedeki kripto madenciliğinin kaldırılmasını düşündüğünü söyledi .

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.