Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,087.05
+1580.78
Ethereum
$3,053.11
+60.62
Litecoin
$80.40
+0.48
DigitalCash
$28.85
+1.09
Monero
$115.73
-0.9
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.91
+0.52
Dogecoin
$0.15
0

Sahte Uygulamalara Dikkat: Bu Bitcoin Yatırımcı 600.000 Dolarlık BTC’sini Kaybetti

0 642

Sahte Uygulamalara Dikkat: Bu Bitcoin Yatırımcı 600.000 Dolarlık BTC’sini Kaybetti

Yatırımcı, App Store tarafından barındırılan sahte Trezor uygulaması aracılığıyla Bitcoin’de 600 bin dolarlık hayat tasarrufu kaybetti.

600.000 Dolarlık Bitcoin Kaybı

Phillipe Christodoulou olarak tanımlanan bir kripto para birimi yatırımcısı, Apple App Store’dan indirilen bir uygulamada depolanan Bitcoin’de yaklaşık 600.000 $ kaybettiğini iddia ediyor.Washington Post’un haberine göre Christodoulou, bu yıl Mart ayında Bitcoin bakiyesini “Trezor” markalı bir uygulama aracılığıyla kontrol etmeye çalışırken hayatındaki birikimlerini kaybettiğini fark etti.

Uygulamayı indirdikten ve kripto cüzdanı kimlik bilgilerini girdikten sonra Christodoulou, Bitcoin’lerinin saniyeler içinde kaybolduğunu söylüyor. Uygulamanın, kripto donanım cüzdanları üreten orijinal Trezor platformundan başka ve sahte bir uygulama olduğu ortaya çıktı.Mağdura göre, uygulama orijinal Trezor’un marka rengini ortalamanın üzerinde derecelendirmelerle yansıttığı için yasal görünüyordu.

Sahte uygulamayı indirdikten sonra, Trezor donanım cüzdanını bilgisayarına taktı ve bakiyesini kontrol etmek için oturumu açtı. Ancak Bitcoin’i gitmişti.İlginç bir şekilde Trezor, Kristyna Mazankova olarak tanımlanan bir sözcüsü aracılığıyla şirketin Apple ve Google’a Trezor ürünü gibi görünen sahte uygulamalar hakkında bildirimde bulunduğunu belirtiyor. Şu anda şirketin herhangi bir mobil uygulaması yok ancak bir uygulama üzerinde çalışıyor.

Kaybı İçin Apple’ı Suçlamak Mümkün mü?

Christodoulou, platformunda bir dolandırıcılık uygulamasının yayınlanmasına izin verdiği için şimdi yalnızca Apple’ı (NASDAQ: AAPL) suçluyor. Böyle bir uygulamanın varlığının, Apple’ın App Store’daki güvenli ve güvenilir bir platform olarak duruşuna aykırı olduğunu belirtiyor.

Christodoulou “Onlara olan güvenime ihanet ettiler. Apple bundan paçayı sıyırmayı hak etmiyor ” diyor.

Apple’a göre, her uygulama gönderimi, kullanıcı güvenliğini artırmanın bir parçası olarak titizlikle taranıyor ve inceleniyor. Ancak şirket, dolandırıcıların yasal uygulamaları onay için gönderebileceğini ve daha sonra bunları kimlik avı uygulamalarına dönüştürebileceğini belirtiyor.

Bir başka kurban James Fajcz, Trezor markalı uygulama aracılığıyla Bitcoin ve Ethereum’da yaklaşık 14.000 $ kaybettiğini iddia etti. Geçen yıl Aralık ayında Bitcoin boğa koşusu başladığında dijital varlıkları satın aldı.

İki kurbanın iddiaları, ticari bir blockchain analiz firması olan Chainalysis tarafından onaylandı. Araştırmalar, dijital varlıkların şüpheli bir hesaba taşındığını gösteriyor.

İngiltere merkezli bir kripto para birimi düzenleme formu olan Confirm’in uzmanları, iOS’ta sahte Trezor uygulaması tarafından çalınan dijital varlıkların 1,6 milyon dolar değerinde olduğunu belirtiyor.

Sahte Kripto Uygulamalarından Korunmak İçin Ne Yapmalı?

Kripto para birimi alanının değerinin artmasıyla birlikte, Google Play ve Apple App Store’dan indirilmek üzere sahte uygulamalar ortaya çıkıyor. Ana platformlar uygulamaları kaldırabilse de, insanlar zaten kurban olduğunda bazen çok geç olabilir.

Herhangi bir uygulamayı indirmeden önce:

Kopyada veya hatta uygulamanın adında belirgin yazım hataları olup olmadığına bakın;

Orijinal görünüyorsa markalamayı inceleyin;

Geliştirici incelemelerine ve diğer kullanıcıların ürün hakkında neler söylediğine dikkat edin;

Uygulamayı yalnızca resmi web sitelerinden gelen bağlantılar aracılığıyla indirmeyi deneyin.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.