Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,467.55
-1098.2
Ethereum
$3,553.63
-54.35
Litecoin
$104.25
+8.94
DigitalCash
$39.98
+1.66
Monero
$135.29
-0.63
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$34.28
+1.61
Dogecoin
$0.22
-0

Japonya Merkez Bankası, CBDC Denemelerine Başladı

1 552

Japonya Merkez Bankası, CBDC Denemelerine Başladı

Japonya Merkez Bankası (BOJ), Pazartesi günü, kendi dijital para birimini (CBDC) çıkarmak adına fizibilite incelemeleri için deneylere başladı. Böylece, özel sektörün ulaştığı alandaki yeniliğe yaklaşmayı amaçlayan diğer merkez bankalarının arasına katıldı.Reuters’ın bir raporuna göre Japonya’nın Merkez Bankası, yaptığı açıklamada, Mart 2022’ye kadar yürütülecek olan deneylerin ilk aşamasının; bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarılması, dağıtılması ve kullanılmasının teknik fizibilitesini test etmeye odaklanacağını söyledi.

Bundan sonra banka, her bir varlığın sahip olabileceği CBDC miktarına sınır koyup koymamak gibi daha ayrıntılı konuların inceleneceği ikinci aşamaya geçecek.BOJ yöneticisi Shinichi Uchida, geçtiğimiz ay, merkez bankasının ödeme hizmeti sağlayıcılarını ve kullanıcılarını içerecek bir pilot programı başlatacağını söylemişti.

Uchida, CBDC’yi inceleyen politika yapıcılar ve banka lobilerinden oluşan bir komiteye, “BOJ’in duruşunda herhangi bir değişiklik olmamakla birlikte, şu anda CBDC çıkarma planı yoktur. Bu aşamada deneme başlatmanın gerekli bir adım olduğuna inanıyoruz,” dedi.Küresel merkez bankaları, finansal sistemlerini modernize etmek, kripto para birimlerinden gelen tehdidi önlemek, yerel ve uluslararası ödemeleri hızlandırmak için dijital para birimi geliştirmeye çalışıyor.

CBDC açısından Çin, lider konumda

Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) gelişimi konusunda Çin lider durumda gözüküyor. Ülke, geçtiğimiz hafta, Hong Kong ile sınır ötesi ödeme denemesi gerçekleştirdi. Böylece dijital yuan’ın ilk sınır ötesi ödeme pilotunu tamamladı. Sınır ötesi ödemeleri keşfetmek için Çin Merkez Bankası, Şubat ayında, Hong Kong, Tayland ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin merkez bankası yetkilileriyle bir ortaklık kurmuştu.

Çin, bu tarz gelişmelere ev sahipliği yaparken Japonya’nın merkez bankası; kendi dijital para birimi için deneme aşamasına geçmek amacıyla Ekim ayında açıklanan zaman çizelgelerini yakalama çabalarını hızlandırmış durumda.

1 yorum
  1. […] BENDE VE PERSONELİMİZDE BİTCOİN UYGULAMALARI TELEFONLARIMIZDA KAYITLI. MÜŞTERİ KAREKOD İLE BİTCOİN TUTARINI GİRİYOR, YAPMAK İSTEDİĞİ TRANSFERİ KENDİ HESABIMIZA TRANSFER EDİYOR. TRANSFER […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.