Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,127.82
-2223.89
Ethereum
$3,132.79
-76.45
Litecoin
$84.01
-1.13
DigitalCash
$30.25
-1.14
Monero
$118.88
-3.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.73
-1.48
Dogecoin
$0.15
-0.01

AB, CBDC’yi Yayınlamak İçin Popüler Altcoin’i Kullanabilir mi?

0 443

AB, CBDC’yi Yayınlamak İçin Popüler Altcoin’i Kullanabilir mi?

Bir Reddit gönderisinde Stellar topluluğu, Avrupa Birliği tarafından bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) çıkarılması konusundaki en son gelişmeleri tartıştı.

Yıl Ortasına Kadar Karar

Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde’nin açıklamalarına göre, proje hakkında yıl ortasına kadar bir karar verilecek.Lagarde, kripto para birimleri, CBDC’ler ve dijital varlıklar üzerinde olumsuz bir konuma sahipti. Bankacılık kurumunun başkanı daha çok stablecoinlerden yana olmuştur. Bununla birlikte, Bloomberg ile yaptığı röportajda Lagarde, Dijital Euro’nun onaylanıp onaylanmayacağına ilişkin kararın ECB’nin Yönetim Konseyi tarafından verileceğini söyledi.

Dijital Euro için yol haritasının ana hatlarını çizen ECB başkanı, yakında proje için açılan halkın katılımı sürecinin bir analizini yayınlayacaklarını söyledi. Kurum daha sonra bu sonuçları Avrupa Parlamentosuna iletecek ve CBDC’ye pilotluk yapmak için yeşil ışık yakacaktır.Lagarde, sonraki değerlendirmelerin 6 ay ile 1 yıl arasında süreceğini tahmin ediyor. Toplamda, Digital Euro’nun konuşlandırılması 4 yıl sürebilir.

ECB Başkanı konuyla ilgili olarak şu yorumları yapıyor:

Çünkü bu teknik bir çaba ve temel bir değişiklik çünkü doğru yaptığımızdan emin olmamız gerekiyor. Avrupalıların kendilerini güvende ve güvende hissetmeleri gerekiyor. Aynı güvenlik düzeyine sahip bir dijital banknotun merkez bankası destekli eşdeğeri bir ellerinde tuttuklarını bilmeleri gerekiyor. Herhangi bir sistemi çöküşe götürmeyeceğimizden sistemi geliştireceğimizden emin olmalıyız.

Stellar’ın Özellikleri Digital Euro’yu Destekleyecek

Lagarde, mevcut sisteme bağlı olan “aracıların” CBDC ile “bir arada var olacak” mevcut kurumlar, kredi limitleri ve nakit ile çalışmaya devam edebileceklerini vurguladı. Projenin omurgası, “Avrupalılar için güvenli, sağlam ve emniyetli” gelişmiş bir ödeme sistemi oluşturmak.

Stellar topluluğunda birçok kullanıcı, CBDC’nin Stellar Lumens blok zincirinin üzerine konuşlandırılma olasılığı hakkında spekülasyon yaptı. Tartışmaya katılan bir kullanıcı, kurumun bir “kamu-özel ortaklığının” faydalarından yararlanmak için bu seçeneği tercih edebileceğini belirtti. Ayrıca yapılan vurgular şu şekilde yer alıyor:

Yeniden gizlenmek için mevcut sistemi çökertmiyorlar. Mevcut finansal sistemin tümünün gizliliği onun en büyük sorunu ve bankacılara kimsenin güvenmemesinin sebebidir. Para herkesin güvendiği bir kamu hizmeti olmalıdır.

Bu tezden yana olan kullanıcılar, Stellar Lumens’in Lagarde tarafından tanımlanan gereksinimleri karşıladığını vurguladılar. Bu gereksinimler arasında işlem yapma kapasitesi, sınır ötesi havale ve değişim aracı yetenekleri yer alıyor.

Topluluk bir fikir birliğine varamadı. Çoğu kullanıcı, bankacılık kurumunun CBDC’yi barındırmak için özel olarak oluşturulmuş özel bir blok zinciri kullanmayı tercih edeceğine inanıyor. Ancak, Dijital Euro’nun diğer CBDC’lerle “birlikte çalışabilir” olabileceğini ve hatta Stellar Lumens, Ethereum veya diğer blok zincirlerinde kripto para birimlerine dönüştürülebileceğini de göz ardı etmediler.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.