Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,052.77
-2311.25
Ethereum
$3,139.79
-114.27
Litecoin
$83.11
-4.36
DigitalCash
$29.93
-1.78
Monero
$118.43
-2.13
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.16
-1.82
Dogecoin
$0.15
-0.01

Ripple’a darbe üstüne darbe geliyor!

0 368

Ripple’a darbe üstüne darbe geliyor!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’nun Ripple (XRP)’a karşı açtığı davanın olumsuz etkileri devam ediyor. Kripto para piyasasının öncü likidite sağlayıcılarından olan B2C2, XRP işlemlerini ABD’lilere kapattı.

B2C2 şirketi, ABD’li müşterilere XRP ticaretini durdurdu

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz günlerde Ripple’a resmen dava açtı. SEC, Ripple ve şirketin CEO’su Brad Garlinghouse ile kurucu ortak Chris Larsen’ı, XRP aracılığıyla 1,3 milyar dolarlık kayıt dışı menkul kıymet satışı yapmakla suçlayarak dava açtığını duyurdu. Dava açıldığından beri, bazı büyük firmalar ürünleri için XRP desteğini kesti. Örneğin; ünlü kripto varlık yöneticisi Bitwise, kripto endeks fonuna ait XRP pozisyonunu tasfiye etti.

Ripple Kurucu Ortağı McCaleb Düzenli XRP Satışlarına Ara mı Verdi?

Jump Trading ve Galaxy Digital şirketleri ise XRP’de piyasa yapmayı bıraktı. Kripto ödeme işlemcisi Simplex ise XRP işlemlerini engellemeye başladı.  Bugün ise Ripple piyasasındaki olumsuz haberlere bir yenisi eklendi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Ripple’a açtığı davasının ardından, kripto para sektöründe piyasa yapıcı olarak faaliyet gösteren B2C2 şirketi, ABD’li müşterilere XRP ticaretini durdurdu.

SEC’in Ripple’a açtığı davanın ardından piyasada sular durulmuyor

Kripto piyasasındaki en büyük piyasa yapıcı firmalardan biri olan B2C2, ABD’de B2C2 USA aracılığıyla faaliyet gösteriyor. B2C2 USA, 2019 yılında piyasaya sürüldü. ABD dışındaki müşteriler hala XRP‘yi platformda alıp satabilirler, ancak tüm açığa satışları önceden finanse etmeleri gerekiyor. Bu hareket, Galaxy Digital ve Jump Trading gibi ticaret firmalarının XRP’de piyasa yapmayı bırakmasının ardından geliyor.

Kripto Para Ödeme Şirketinden Ripple (XRP) İşlemlerine Engel Geldi

Bu ayın başlarında B2C2’yi satın aldığını duyuran SBI Holdings, XRP ve Ripple ile benzersiz bir ilişkiye sahip. SBI, Ripple’ın önde gelen yatırımcılarından biri ve firmanın 200 milyon dolarlık C Serisi’nde yer aldı. Ocak ayında SBI, hissedarlara hisse senedi getirileri olarak XRP alma fırsatı vereceğini söyledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.