Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,700.38
-1114.34
Ethereum
$3,045.09
-54.7
Litecoin
$82.58
+1.4
DigitalCash
$29.82
+0.19
Monero
$117.82
-0.19
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.09
-0.02
Dogecoin
$0.15
-0

Rusya Merkez Bankası: Dijital Para Birimleri SWIFT’i Bitirebilir

0 297

Rusya Merkez Bankası: Dijital Para Birimleri SWIFT’i Bitirebilir.

Russia Today’in bildirdiğine göre, dijital para birimleri mevcut sisteme meydan okuyabilir ve bir gün SWIFT küresel bankacılık ödeme sistemini gereksiz hale getirebilir.

Önümüzdeki Yıllar Dijital Para Birimleri İçin Son Derece Önemli

Russia Today, Birinci Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova’ya göre, merkez bankası para birimlerinin gelişme hızı göz önüne alındığında, birkaç ülkenin önümüzdeki beş ila yedi yıl içinde bir para birimi başlatabileceğini söyledi.

dijital para

Skorobogatova geçen hafta bir toplantıda “O zaman doğrudan entegrasyon sorunları ile ilgilenebiliriz. Bu durumda SWIFT gerekli olmayabilir, çünkü farklı türde bir teknolojik etkileşim olacak” ifadesini kullanıyor.

SWIFT Sistemi

SWIFT, bankaların ve diğer finans kuruluşlarının bilgi ve talimatları kodlar aracılığıyla güvenli bir şekilde iletmek için kullandıkları bir mesajlaşma ağıdır. Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde 10.000’den fazla finans kurumu arasında diğer hizmetlerle birlikte sınır ötesi ödemelere olanak tanıyor.

Skorobogatova ayrıca, SWIFT’in yeni merkez bankası para birimlerinin kullandığı platformlardan biri olabileceğini de söyledi.Ülkenin bankaları ülkeye yönelik daha geniş yaptırımların bir parçası olarak ağdan çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya kaldığından ve Rusya Merkez Bankası da kendi mesajlaşma sistemi üzerinde çalıştığından, muhtemelen bu sistem SWIFT’in yerini alacaktır.

Swift ve Kripto Para Birimleri

Kendi kripto para birimini oluşturmak, SWIFT’in planında yer almıyor. Ancak bu durum belki de ilerleyen zaman dilimlerinde değişebilir.

Bir SWIFT kripto para birimi, sadece Swift’e değil aynı zamanda Bitcoin hatta JPM Coin ve (XRP’nin benimsenmesinden bu yana) Ripple gibi kendi kendine yeten para birimi sistemlerinin çoğalmasına da katkıda bulunacaktır

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.