Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,317.86
+99.25
Ethereum
$3,143.55
-13.89
Litecoin
$85.33
+1.72
DigitalCash
$30.59
+0.57
Monero
$120.96
+1.33
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.76
+0.5
Dogecoin
$0.15
-0

SEC’in Kripto Para Borsaları ve XRP’ye Karşı Davalarında Son Durum Ne?

0 250

SEC’in Ripple’a karşı mücadelesi, düzenleyicinin eski SEC Direktörü William Hinman’ın kripto para birimlerinin menkul kıymetler gibi görmemesi gerektiğini söylediği bir açıklamayı doğrulamayı reddetmesinin ardından son zamanlarda garip bir hal almış durumda. Ayrı bir gelişmede, bir hükümet kaynağı, düzenleyicinin şu anda Coinbase ve Binance dahil 40 ABD merkezli kripto para borsasını araştırmak için ağını genişlettiğini söyledi.

SEC ile Ripple davasında son durum

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile Ripple arasındaki yasal bir savaşta, düzenleyici, William Hinman’ın kripto para birimlerinin menkul kıymetler olarak tanımlanmasına ilişkin ifadesinin gerçekliğini kabul etmeyi reddetti. 2018’de bir dönüm noktası olan konuşmasında, eski bir kurumsal finans direktörü, komisyonun Ethereum veya Bitcoin’i menkul kıymetler olarak ele almayacağını açıklamıştı. Bunun ardından, ifadelerini çevreleyen belgeler davada önemli kanıtlar haline gelmiş durumda. SEC Başkanı Jay Clayton, kısa süre önce kripto para birimleri ve dijital tokenler arasındaki farka dikkat çekti. Clayton, kripto para birimlerinin menkul kıymetler değil, “egemen para birimlerinin ikamesi” olduğunu belirtti.

Savunma avukatları için bir süpervizörün Hinman’ın belgelerini onaylaması çok önemli görünüyor. Savunma avukatı James K Filan, SEC’in Ripple’ın davayla ilgili kamuya açık yorumlar yapan yedi SEC yetkilisinin videolarını doğrulamasına izin vermeyeceğine inanıyor. Filan, SEC’in keşfi yeniden başlatmayı planladığını öne sürdü.

Savunma avukatı James K Filan, yakın tarihli bir tweet’te bir güncelleme paylaştı:

SEC, Coinbase, Binance ve ABD kripto para borsalarını araştırıyor.

SEC’in kripto para borsalarına yönelik devam eden soruşturması, kripto para birimlerini yaptırım yoluyla düzenlemeye yönelik başka bir girişim olarak görüldü. Çinli bir gazeteci olan Colin Wu’ya göre, bu araştırmalar Coinbase ile sınırlı değil. Forbes’tan, Senatör Cynthia Lummis’in ofisindeki bir çalışanın, SEC’in Binance dahil 40 ABD kripto para borsasını araştırdığını açıkladığı bilgisinden bahsetti.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.