Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,690.85
+769.84
Ethereum
$3,160.82
+28.62
Litecoin
$84.44
-0.08
DigitalCash
$30.63
+0.06
Monero
$120.11
+0.14
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.55
-0.26
Dogecoin
$0.15
-0

Ripple yükselmeye devam ederken , Şirket CBDC Raporu Yayınladı

0 320

Ripple yükselmeye devam ederken , Şirket CBDC Raporu Yayınladı

Fintech devi Ripple, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) evrimi hakkında bir rapor yayınladı. Şirket, XRP’nin CBDC için bir köprü para birimi olarak hizmet etmek üzere banka tarafından çıkarılacak stablecoin’lere destek sağlayabileceğine inanıyor. Ayrıca bugün XRP ciddi bir yükseliş gösterdi.

Bu arada Weiss Ratings, topluma düzenleyicilerin artık bankaların stablecoin kullanmasına izin verdiğini hatırlattı ve bu durumun, dijital para birimlerinin geleceğimiz olduğunu ima ettiğini ortaya koydu.

“CBDC’ler, ödemeleri küresel olarak dönüştürme konusunda önemli olacak”

Ripple, makalesinde CBDC’lerin gelecekte ödemeler için hayati bir rol oynama vizyonundan ve 2021’in bunun için kilit bir yıl olacağına inandığından bahsetti.

2020’de salgın nedeniyle stablecoin’ler revaçtaydı. Nakitsiz ödemelere olan artan ihtiyaç ve hatta teşvik fonlarının ABD’li vatandaşlara dağıtılması konusunda yarar sağlayabileceği düşünüldü. Çin, geçtiğimiz yıl kendi stablecoin’i DCEP’i başlattı ve şu anda aktif olarak test ediliyor.

Nötr bir köprü varlığı gerekli: Ripple (XRP)

Ripple, CBDC’lerden en iyi şekilde yararlanmak için dünyadaki merkez bankalarının çoğunun (yüzde 80) bu önemli konu üzerinde etkileşime girmesi; yüksek hız, düşük işlem ücretleri ve ölçeklenebilirlik için açık standartları ve tarafsız köprü varlıklarını kullanması gerektiğine inanıyor:

“TARAFSIZ KÖPRÜ VARLIKLARI, ÇEŞİTLİ CBDC’LER ARASINDA, HER BİRİNİN SINIR ÖTESİ İŞLEMLERİN DOĞASINDA BULUNAN LİKİDİTE ZORLUKLARINI ÇÖZMESİNİ GEREKTİRMEDEN SORUNSUZ DEĞER HAREKETİNE İZİN VERECEK.”

Burada blockchain devi Ripple, okuyucularına XRP’yi köprü para birimi olarak gerçek zamanlı işlemler için kullanabilen On-Demand Liquidity sistemini hatırlattı. Makale, XRP’yi iki farklı para birimini diğer coin’lerin yapacağından daha verimli ve daha iyi bir şekilde birleştirmek için ideal bir araç olarak adlandırıyor.

XRP ayrıca CBDC’lerin doğrudan değişimi için doğrudan destek sunabilir:

“XRP DİĞER DİJİTAL VARLIKLARDAN DAHA HIZLI, DAHA AZ MALİYETLİ VE DAHA ÖLÇEKLENEBİLİR; BU DA ONU İKİ FARKLI PARA BİRİMİNİ HIZLI VE VERİMLİ BİR ŞEKİLDE KÖPRÜLEME HUSUSUNDA İDEAL BİR ARAÇ HALİNE GETİRİYOR. BU ÇÖZÜM AYNI ZAMANDA CBDC’LERİN DOĞRUDAN DEĞİŞİMİNİ DE DESTEKLEYEBİLİR.”

ABD’nin en büyük bankacılık düzenleyicisi, stablecoin kullanımına dikkat çekiyor

4 Ocak’ta, eski Coinbase yüksek profilli yöneticisinin lier olduğu Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC), bankalara, ödemeler için blockchain’lerin ve stablecoin’lerin kullanabileceğini söyled. Topluluğun buna tepkisi farklı oldu. Anthony Pompliano ve Circle CEO’su (USDC stablecoin’inin yaratıcısı) Jeremy Alliare gibi bazı insanlar bunu kriptoyu yasallaştırmaya yönelik büyük bir adım olarak görse de, Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey gibi bazı insanlar bunu özgürlüklere yönelik bir tehdit olarak gördü.

Weiss Rating’in yanıtı ise, düzenleyicinin temelde stablecoin’lerin ödemelerin geleceği olduğunu belirtmesiyle olumlu oldu.

Ripple (XRP) fiyatı yükselişte

Bu sırada XRP fiyatı yeniden yükselişe geçti. Ripple’daki yasal sorunlar endeniyle değerinin önemli bir kısmını kaybetmiş olan XRP, bu hafta adeta yeniden doğru ve günde 0,23 dolardan 0,35 dolara yükseldi.

Günlük XRP grafiği. Kaynak: CoinGecko

Ünlü analist Michael van de Poppe’ye göre 0.35 dolar; hukuki işlemlerde gerçek bir hareket olmamasına rağmen kazançlarını devam ettirmek için boğaların elinde tutacağı bir kırılma seviyesini temsil ediyor. “XRP’nin yukarı yönlü hareketine devam edebilmesi için bu önemli direnç bölgesini kırması gerekiyor.  Bu gerçekleşmezse daha fazla konsolidasyon gerekir,” yorumunu yaptı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.