Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,604.11
+558.89
Ethereum
$3,577.90
+4.69
Litecoin
$95.43
+0.25
DigitalCash
$38.61
+0.67
Monero
$137.54
+1.17
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.17
+0.58
Dogecoin
$0.20
+0.02

Bitcoin Boğa Koşusunun Tarihi Nedenleri

0 403

Bitcoin Boğa Koşusunun Tarihi Nedenleri

Bitcoin için benimsenme artıyor. Geçtiğimiz yıl, esas olarak ulusları sakat bırakan ve milyonları öldüren yıkıcı bir virüsün küresel salgını nedeniyle birçok iniş ve çıkış yaşandı.Ancak kripto ve blockchain topluluğundakiler için 2020 sonunda teknolojinin gerçek potansiyelini gördük.Tartışmalı olarak, geçen yıl endüstri üzerinde uzun süreli olumlu etkilere sahip olacak, dağıtık defter teknolojisi ve Bitcoin (BTC) tarihinin tamamına kıyasla daha fazla gelişme oldu.Öyleyse, merkezi olmayan teknoloji sektöründe geçen yılın en iyi beş gelişmesi gelecek yıllar için kalıcı bir hafıza ve güçlü bir miras bırakacak.

Bitcoin Fiyatı 20.000 doları kırdı

Bitcoin fiyatı, başlangıçta 2017-2018 boğa koşusu sırasında belirlenen 20.000 dolarlık fiyat işaretini kırmaktan çok daha fazlasını yaptı. İlk olarak, 20.000 dolarlık işaret kırıldı. Kısa süre sonra 30.000 $’a doğru artış gerçekleşti.

Şimdi, 40.000 dolarlık işaret bile devralındı.

Bitcoin

2021’in sonunda 45.000 dolarlık Bitcoin fiyatına ilişkin görünüşte çılgınca tahminler o kadar da uzak olmayabilir. Dahası, kripto traderı PlanB tarafından geliştirilen ve Bitcoin için 100.000 $’lık bir fiyat öngören ünlü stok akış modeli önerildiği gibi ortaya çıkıyor.

Yani evet, fiyatlar yükseliyor ama düşebilirler de. Bu daha önce oldu ve tekrar olabilir, değil mi? Ancak teoride, en azından genel Bitcoin algısına dair pek çok şey değişti. Bu, perakende yatırımcılardan kurumsal yatırımcılara olan talepteki kayma ile kanıtlanmış durumda.

Bitcoin, Microstrategy gibi BTC’yi rezerv olarak tutmayı seçen firmalardan Bitwise ve Grayscale gibi kripto yatırım fonlarının yükselişine kadar kendi çeşitli ihtiyaçları için sektöre katılan çok sayıda yüksek profilli şirketi memnuniyetle karşıladı.

PayPal Bitcoin ve Kripto İşlemlerini Başlattı

Başlangıçta Bitcoin’in kendisine benzer temel inançlarla kurulmuş bir şirket olan PayPal, en azından Amerika Birleşik Devletleri’nde 2020 yılında kripto alanına girdiğini duyurmakla kalmadı, aslında kripto alanına direk girdi. Ek olarak, şirketin müşteri talebini karşılamak için rezerv biriktirdiği için PayPal’ın şu anda en büyük Bitcoin alıcılarından biri olduğu bildirildi.

Bu gelişmeyi özetleyen tek kelime “benimsenme”. Tüm dünyada yaklaşık 28 milyon trader ve 361 milyondan fazla kullanıcı şimdi kripto sahibi olma ve kullanmanın “kolay” versiyonuyla karşılaşacak. Bunu yaparken, insanların kriptoya sahip olma şeklinin geleneksel yolunu da takip etmiyor.

Ortalama bir kullanıcı için kriptoyu anlamak çok zordur. Tüm soğuk ve sıcak cüzdanlar, şifreler, 12 kelimelik kurtarma ifadeleri ve dahası…

PayPal, ekosisteme girmek için kullanımı kolay bir yol sunuyor. Dolayısıyla kimileri bu teknolojinin nasıl kullanılması gerektiği hakkında daha fazlasını keşfetmek için tam yol kat edebilir.

Yarılanma

Bitcoin yarılanmasının, kripto endüstrisi için büyük bir başarı ya da kırılma anı olduğu lanse edildi. Gerçekleşti, ancak aslında pek bir şey olmadı. Çeşitli yorumcular BTC’nin fiyatının artmasını ve ardından çökmesini beklerken, diğerleri ağ hash gücünde bir düşüş öngördü. Her ne kadar bu şeyler belli bir ölçüde gerçekleşse de, beklenildiği kadar olmadı.

Bitcoin madenciliği ödül yarılanması, yaklaşık olarak her dört yılda bir gerçekleşen ve madencilerin bir bloğu keşfettikleri için kazandıkları BTC miktarını yarı yarıya azaltan bir olaydır. Bu, blok zincirine kodlanmış, arzı sadece 21 milyon BTC ile sınırlayan ve bunu yaparken altının sınırlı arzını taklit eden zor bir kuraldır.

Nihayetinde, Bitcoin’in fiyatının ve temellerinin neredeyse hiç etkilenmeden kalması, bazılarının endüstrinin belirli bir olgunluk seviyesine ulaştığına inanmasına neden oldu.

Belki de bu esneklik, sonuçta bazı büyük şirketlerin, ekonomistlerin ve yatırımcıların genel olarak kripto para birimleri konusundaki duruşlarını yeniden gözden geçirmelerine yol açtı.

Bitcoin arzının tükenmekte olduğu gerçeği, yıl ilerledikçe daha da belirgin hale geldi.

Coinbase Halka Arz

Artık şirketlerin halka açılması moda, bu nedenle Coinbase gibi kripto odaklı şirketlerin de eğlenceye katıldığını görmek harika olacak.

Messari’ye göre hareketin anlamı, geleneksel yatırımcıların Coinbase hisselerine milyonları – hatta 28 milyar dolara kadar – yatırabilecek olmaları. Listenin taslağı, en iyi kripto para birimlerinin fiyatındaki sıçrayışla dikkatli bir şekilde zamanlandı.

Nihayetinde Coinbase, yatırımcılar ve kullanıcılar tarafından kitlesel olarak benimsenmesine yol açan karanlık bir ara sokağa ışık tutabilir. Diğer “tek boynuzlu atlar” 2021’deki örneğini takip edebilir. Bu yüzden Coinbase bir şekilde boynunu uzatıyor. Ancak ilk halka arzı verilirse ve bunu yapan ilk gerçek büyük kripto şirketi olurlarsa karşılığını alabilirler.

Ethereum ve DeFi

Bitcoin yatırımcılara sahip ve Ethereum’un kullanıcıları var ve ikincisi, 2020’de merkezi olmayan finans patlamasını gerçeğe dönüştürmek için kesinlikle adım attı ve bir süredir oyunu değiştirmek için lanse edilen tüm bu merkezi olmayan uygulamalar için kullanım durumları buldu.

Temmuz ayından önce, Compound adıyla çok beklenen bir projenin kendi tokenı COMP’u piyasaya sürdüğü duyurulmadan önce herkes sakindi. Yüksek profilli borsalarda çok sayıda listeyi güvence altına alarak ve DeFi’de yeni bir trend oluşturarak, anında hit olduğunu kanıtladı.

Compound’un arkasındaki temel metodoloji basit: Platform, kriptolarını havuza ekleyen kullanıcılara faiz ödeyen merkezi olmayan bir borç verme protokolü görevi görüyor. Bununla birlikte, fonlar havuza eklendiğinde, platform bir kredide teminat olarak kullanılabilecek eşdeğer miktarda cToken veriyor, yani herhangi bir türden bir token iki kez kullanılabiliyor.

COMP’ın fiyatı artmaya başladığında, diğer projelerin bu yeni trendi yakalaması ve ekosistemi destekleyen rakip protokolleri veya projeleri açıklamaya başlaması çok uzun sürmedi. Bir aydan biraz daha uzun bir süre sonra, Yearn.finance başlatıldı ve verim çiftçiliği fenomenini yepyeni bir seviyeye taşıdı.

Ardından, kendi havuzlarını açarak eyleme katılan merkezi olmayan borsa Uniswap geldi ve açık listeleme politikası ile sayısız DeFi projesi, tokenlarını borsada listelemek için akın etti. Bununla birlikte, 2017’de Bancor tarafından geliştirilen bir fikir olan otomatik piyasa yapıcıları kullanarak da etki yarattı. 2020, gerçekten de AMA’ların, kullanıcıları Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilen tokenlerle işlem yapmaya ittiği bir yıldı. Bu sonuçta binlerce aktif kullanıcıyı Ethereum ağına getirdi.

Dahası, Ethereum 2.0 yükseltmesinin birkaç uzun gecikmeden sonra nihayet başlatılmış olması da önemli bir gelişmeydi.

Eth2, altcoinlere olan yakın zamanda yenilenen ilgi ve DeFi patlamasının birleşimi, Ethereum ve Ether (ETH) tokenının kendisine olan ilgiyi kesinlikle geri getirdi ve neredeyse iki yıldır görülmeyen bir seviye olan 1.200 $’ın üzerine çıkmasına neden oldu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.