Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,467.55
-1098.2
Ethereum
$3,553.63
-54.35
Litecoin
$104.25
+8.94
DigitalCash
$39.98
+1.66
Monero
$135.29
-0.63
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$34.28
+1.61
Dogecoin
$0.22
-0

Bitcoin rallisinin arkasındaki itici güç

0 350

Bitcoin rallisinin arkasındaki itici güç

Bitcoin (BTC) 2021’e olağanüstü bir başlangıç yaptı ve şimdiye kadar ilk kez 41.000 doları aştı. Bitcoin fiyatı, kurumsal yatırımcıların kripto para birimlerine ısınmasıyla ve PayPal gibi ödeme devlerinin desteğini ekledikçe son 12 ayda şaşırtıcı bir şekilde yüzde 400 oranında arttı.

24 saatlik BTC grafiği. Kaynak: CoinGecko

Şimdi, bireysel yatırımcıların son kazanımlarının ışığında Bitcoin’i daha fazla izlediği ortaya çıkıyor. Bunun dışında yeni araştırmalar, Bitcoin balinalarının Aralık ayında nasıl çok sayıda BTC biriktirdiğini; BTC fiyatının daha önce hiç görülmemiş yükseklere ulaşmasına yardımcı olduğunu gösteriyor.

San Francisco merkezli Bitcoin ve kripto para borsası Kraken’in araştırmacıları, Perşembe günü yayınlanan bir raporda “100’den fazla BTC’si olan Bitcoin ‘balinalarının’ Aralık ayı boyunca BTC’nin benzersiz rallisinin ortasında 47.500 ek BTC biriktirdiği” belirtiliyor.

“SADECE BALİNA ADRESLERİNDEKİ TOPLAM BİTCOİN SAYISI TÜM YIL EN YÜKSEK SEVİYESİNE (11.46 MİLYON BİTCOİN) ULAŞMAKLA KALMADI; AYNI ZAMANDA BAKİYESİ 100’DEN FAZLA OLAN ADRESLER DE 16.300’Ü GEÇTİ.”

Forbes’ta yer alan Billy Bambrough haberine göre bu muazzam Bitcoin birikimi, yeni yılda fiyat artışının hızlanmasıyla birlikte BTC fiyatının Aralık ayına kadar yüzde 50 artmasına yardımcı oldu. BTC fiyatı, yalnızca 2021’in ilk haftasında değerine yüzde 40 daha ekledi.

Bu arada BTC’nin “dijital altın” olarak itibarı, son aylarda, dünya çapındaki hükümetlerin piyasaları eşi görülmemiş seviyelerde yeni basılmış nakit parayla doldurmasının ardından arttı. Bu, büyük yatırımcıların Bitcoin’i enflasyona karşı potansiyel bir koruma olarak adlandırmasına yol açtı.”

Bitcoin için bu büyüyen makro durum, son fiyat patlamasını kutlayan ve uzun süredir BTC’ye inanan insanları haklı çıkardı. Bitcoin analiz podcast’i The Breakdown’ın sunucusu Nathaniel Whittemore, şu ifadeleri kullandı:

“BU DURUM TAMAMEN YENİ KATEGORİLERDEKİ KURUMLAR VE KURUMSAL ALICILARLA KESİŞTİ; PERAKENDEDE KAÇIRMA KORKUSU DÖNGÜSÜ YENİDEN BAŞLIYOR VE TÜM BUNLAR, ARTAN ENFLASYON BEKLENTİLERİ ŞEKLİNDE ÖNEMLİ BİR MAKRO ORTAMA DENK GELİYOR. DİĞER MAKRO RİSKTEN KORUMA VARLIKLARIYLA KARŞILAŞTIRILDIĞINDA BTC YALNIZCA ÇOK DAHA UCUZ OLMAKLA KALMIYOR – AYNI ZAMANDA ÇOK DAHA CAZİP BİR YUKARI YÖNLÜ POTANSİYELE SAHİP. FİYATIN OLDUĞUNDAN DAHA FAZLA OLMASI; HALA DEĞERİNİN DÜŞÜK OLMADIĞI ANLAMINA GELMİYOR.”

Bitcoin fiyatında düzeltme olabilir mi?

Ancak diğerleri Bitcoin’in bir düzeltmeye gidebileceği konusunda uyardı.

FX ve kurumsal kripto para borsası LMAX Group CEO’su David Mercer, bir notta, “Geleceğin varlık sınıfı için çok parlak olduğunu düşünsek de; yine de, yol boyunca bazı sarsıntılar bekliyoruz,” dedi.

Beklenen bu darbelere rağmen kripto para birimi alanındaki çoğu insan BTC fiyatının uzun vadede artmaya devam edeceğini tahmin ediyor. Mercer, şu ifadeleri ekledi:

“BU YIL, BELİRSİZLİK PİYASALARI NEDENİYLE FİYATI 30.000 DOLARLIK ALANI AŞTIĞINI GÖRDÜK VE POTANSİYEL OLARAK 15.000 DOLARA KADAR DAHA FAZLA DÜŞÜŞ ÖNGÖRÜLÜRKEN; 2021’DE BTC’NİN 50.000 DOLARA DOĞRU İLERLEYEBİLECEĞİNİN MANTIKSIZ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.