Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,720.33
-1050.08
Ethereum
$3,532.12
-55.94
Litecoin
$99.24
+3.5
DigitalCash
$38.37
-0.2
Monero
$135.22
-2.65
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.08
-0.25
Dogecoin
$0.21
-0

Çocuklarının çaldığı kripto parayı transfer eden anne babaya hapis cezası verildi

0 307

Çocuklarının çaldığı kripto parayı transfer eden anne babaya hapis cezası verildi .

Oğullarının yasa dışı yoldan elde ettiği kripto paraları transfer eden 20 yaşındaki hacker Elliot Gunton’un anne ve babası hapis cezasına çarptırıldı.

TalkTalk ile kripto para borsası EtherDelta’yı hack’leyen ve çaldığı verileri karanlık ağda satan 20 yaşındaki Elliot Gunton’un anne ve babasının başı, oğullarına yardım etmeye çalışırken belaya girdi.

Easten Daily Press’in haberine göre, Gunton’un anne ve babasına oğullarının yasa dışı bir şekilde elde ettiği kripto paraları, yetkililerin soruşturması sırasında transfer etmekten hapis cezası verildi.

Gunton, 2018 yılının Haziran ayında tutuklandığında polis bir donanım cüzdanı ele geçirmişti. Cüzdana başlangıçta erişilemedi fakat fail birkaç ay sonra, Eylül ayında cüzdana erişmek için gereken 24 kelimelik gizli ifadeleri paylaştı.

AİLESİNİN BAŞINI BELAYA SOKTU !

Gunton’un internete bağlanabilen cihazlarını incelemeye alan polis, Ağustos 2018’de yaklaşık 245,000 dolarlık dijital paranın transfer edildiğini keşfetti. Gunton’un boşanmış olan ebeveynlerinin evlerine giden polis, bu kayıp kripto paraları geri aldı. Soruşturma neticesinde transferi gerçekleştiren kişinin Eliott Gunton’un babası Jason Gunton olduğu belirlendi. Bu arada Gunton’un annesi Carlie Gunton’un çöp kutusunda ise 24 kelimelik gizli ifadeler bulundu. Anne Gunton’un bu kelimelere nasıl ulaştığı belirsizliğini korurken babanın bu transferi, anneden aldığı gizli kelimelerin yardımıyla gerçekleştirdiği anlaşıldı.

Elliot Gunton

Carlie Gunton, dijital paraların transfer edildiğini itiraf etti ve bir yıl erteleme ile üç ay hapis cezasına çarptırıldı. Suçlamayı kabul eden baba da yine bir yıl ertelemeyle beş ay hapis cezası aldı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.