Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,781.40
-707.09
Ethereum
$3,129.01
-26.46
Litecoin
$87.65
+3.88
DigitalCash
$30.22
-0.32
Monero
$120.35
+0.37
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.12
+0.68
Dogecoin
$0.15
-0

Morgan Creek CEO’su: Yatırım portföylerinize bitcoin ekleyin

0 367

Morgan Creek CEO’su: Yatırım portföylerinize bitcoin ekleyin .

30 Ocak’ta yayımlanan Keizer Report programında Morgan Creek Capital CEO’su Mark Yusko, Max Keiser ile yaptığı röportajda Bitcoin’in (BTC) yatırım portföylerinde mutlaka olması gerektiğini söyledi. Keizer, sadece yüzde 1’i Bitcoin olan yatırım portföylerinin bile gelir elde ettiğin, son beş yılda Bitcoin’in tüm yatırım türlerinden daha fazla kazandırdığını belirtti. Ortaya çıkan matematiğin olağanüstü olduğuna değinen Yusko, “Beş yıl öncesinde tüm vakıf ve bağış gelirleri 670 milyar dolardı. Bunun yüzde 1’i olan 6,7 milyar doları, yarısı hisse senedi yarısı bono olacak şekilde alsaydık, %7,2 yerine %9,2 elde edebilirdik. Yüzde 7,2 üzerine 200 baz puan başarılı bir alfa olurdu” diye konuştu. Diğer unsurlara kıyasla çok daha fazla kazandırmasına rağmen, Bitcoin’in günün birinde sıfır değerine düşme olasılığına sahip olduğunu kabul eden Yusho, Bitcoin’i kariyerinde gördüğü en asimetrik varlıklardan biri olarak değerlendirdi.

Ayrıca, geleneksel fonlarda da tercih edilmesinin giderek normal hale geleceğini ileri sürdü:

“Yani on yıl sonra geriye bakmayacağız ve bir emeklilik fonu, servet, aile yatırımı gibi durum değil, elimizde sadece bu varlıkla baş başa kalacağız, bu çok çılgınca.”

Bitcoin varlık sınıfı olarak kalıcı güç gösteriyor

Gerçekten de, Bitcoin’in yatırımcılar arasında giderek daha fazla kabul görmeye başladığı, özellikle de BTC’nin fiyatı şu anda 10.000 dolara doğru ilerlediğine dair kanıtlar var.

Cryptocurrency market monthly performance

Kripto para piyasasının aylık performansı. Kaynak: Coin360

Bitcoin’in artan hacimleri ve yeni kurumsal yatırım ürünleri olan Chicago Ticaret Borsası’ndaki açık pozisyonlara olan ilgiyle, son yıllarda Amazon hisse senedi ve altın dahil olmak üzere her şeyden daha iyi performans göstermesi, yatırımcılar için BTC’yi giderek daha çekici hale getiriyor. Yusko, “Kuşkusuz, birçok fon yöneticisi Bitcoin’i hala bir dolandırıcılık unsuru veya saadet zinciri olarak görüyor” dedi. Bitcoin’in temel protokolü olarak önemli rol oynayan teknolojisinin gerçekten bir evrim olduğunu söyledi. Ancak Keizer ve Yusko, çoğu kripto para biriminin başarısız olacağını kabul ederken, Bitcoin ve belki de bir avuç diğer kripto para biriminin dot-com dönemindeki teknoloji hisse senetlerinden farklı bir fırsat sağlayabileceğini söyledi.

“Protokol uygulamadır” diyen Keizer, hisse satın alma fırsatını 1990’lardaki e-posta kavramında benzetti ve şöyle söyledi:

“Bitcoin ile bu fırsata sahipsiniz. Yönetim protokolünün bir parçasına sahipsiniz.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.