Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,772.27
+2410.69
Ethereum
$3,053.42
+109.89
Litecoin
$81.40
+3.39
DigitalCash
$29.71
+1.98
Monero
$116.68
+4.36
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.19
+1.43
Dogecoin
$0.16
+0.01

Malezya Maliye Bakanlığı: Kripto Para Yaygınlığı Hala Çok Düşük

0 233

Malezya Maliye Bakanlığı: Kripto Para Yaygınlığı Hala Çok Düşük .

Maliye Bakanlığı, yıkıcı sektörün gördüğü ilgiye karşın hem yerel hem de küresel çapta kripto para birimlerinin yaygınlığının düşük olduğunu söyledi.

Bernarama’nın 11 Ekim’deki haberine göre bakanlık, bugün yayınlanan Ekonomik Görünüm 2020 raporunda ekonomik sektörlerde kilit rol oynayan isimlerin yine de dijital para birimi yaygınlığına yönelik adımlar attığını belirtti.

Malezya’nın şimdiye kadarki kripto mevzuatına genel bakış

Haberde, “Bu projelerin etkisi henüz geniş çapta hissedilmemiş olsa da, dijital varlıklar kullanımının sonucuna bağlı olarak daha geniş bir ekonominin bir parçası olarak ortaya çıkabilir veya bir yenilik olarak arka plana çekilebilir.” şeklinde rapordan yapılan bir alıntı mevcut.

Bakanlık, küresel yetkilileri dijital varlıklarla ortaya çıkan sorunların üstesinden gelinmesi için yasal çerçeveler hazırlamaya çağırdı ve sektörün gelişiminin yakından izlenmesinin şart olduğunu belirtti.

Raporda, Bank Negara Malezya’nın 2018’de Kara Para Aklamayı Önleme ve Terör Finansmanını Önleme mevzuatlarının dijital varlık servis sağlayıcılarını da kapsayacak şekilde düzenlenmesi gibi yerel finans yetkililerinin şimdiye kadar yaptıklarına dikkat çekiliyor.

 Sermaye Piyasaları ve Hizmetleri (Menkul Kıymet Talimatı) (Dijital Para Birimi ve Dijital Token) geçtiğimiz Ocak ayında, 2019 sayılı Kanun ile hem dijital varlıkları hem de borsa platformlarını denetim altına almıştı.

malezya kripto ile ilgili görsel sonucu

Yasa uyarınca bir yatırım şekli olarak sunulan veya bir fonlama yöntemi olarak kullanılan her dijital varlık ülkede menkul kıymet olarak sınıflandırılıyor.

Menkul Kıymetler Komisyonu (SC), Tanınmış Piyasalar Kılavuzunu Mayıs ayında güncelleyerek dijital varlık borsaları (DAX) için mevzuat gerekliliği eklemişti.

Mayıs ayı itibariyle, DAX operatörlerine tam uyumlu ve operasyonel olmaları için dokuz ay verildi ve şu anda Malezya’da sadece bu kurumlar meşru olarak dijital varlık ticareti sunabiliyor.

Bakanlığın raporunda Menkul Kıymetler Komisyonu’nun ilk dijital para arzlarına dair kamu danışma belgesine de yer verildi ve yakın gelecekte bu alan için de resmi kurallar getirme niyetleri belirtildi.

Göze çarpan yerel blockchain denemeleri

Mevzuat hükümleri geliştikçe, raporda göze çarpan yerel deneyler ve daha geniş ekonomiye blockchain teknolojisinin uygulanmasına ilişkin deneme projelerine de yer verildi.

Bunlar arasında Menkul Kıymetler Komisyonu’nun listelenmemiş ve tezgah üstü piyasalar için Project Castor’u; Bank Negara  dokuz diğer ortakla birlikte blockchain destekli ticari finansman uygulamaları; Eğitim Bakanlığı’nın yeterliliklerin verilmesi ve yüksek öğrenim konsorsiyumu için blockchain kullanma girişimi ve Bursa kredi alma ve verme amaçlı menkul kıymetler için blockchain deneme projesi yer alıyor.

  Blockchain yeteneğine olan talebi karşılamak için teknoloji alanında serbest çalışanları hedefleyen bir çalışma vizesi programı başlatmıştı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.