Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,934.48
+1045.93
Ethereum
$3,591.11
+25.95
Litecoin
$94.91
+0.63
DigitalCash
$38.37
+0.76
Monero
$135.84
-2.38
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.41
+0.83
Dogecoin
$0.22
+0.03

Rusya Merkez Bankası’ndan Yerel Kripto Paraya Veto Geldi

0 734

Rusya Merkez Bankası’ndan Yerel Kripto Paraya Veto Geldi .

Rus Merkez Bankası Başkanı, ulusal bir kripto para çıkarmak için herhangi bir ihtiyaç görmediklerini açıkladı.

Rusya’nın ulusal bir kripto paraya ihtiyaç duymadığını savunan açıklama, Rus Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina’dan geldi. Soçi’de düzenlenen finansal teknoloji etkinliği Finopolis’te konuşan Nabiullina, Rus yerel haber ajansı TASS’ın 10 Ekim tarihli haberine göre şunları aktardı:

putin kripto ile ilgili görsel sonucu

Rus Hükümetinden Karar

“Rusya Merkez Bankası’nda bu konuyu araştırıyoruz ve şu ana kadar ulusal bir kripto para yayınlamak için bir gerekçe henüz görmedik. Teknolojik sebeplerin yanı sıra, ulusal dijital paranın mevcut elektronik ve nakitsiz ödemelere kıyasla sağlayacağı avantajları hesaplamak da pek kolay değil. Çok sayıdaki risklerle karşılaştırıldığında, avantajlar yeteri kadar kendini gösteremiyor.”

Habere göre Nabiullina’nın kripto paraya yasal bir ödeme aracı olarak daha önce de tekrar tekrar karşı çıktığı biliniyor. Buna karşın, Rusya Merkez Bankası Başkanı blockchain teknolojisiyle yakından ilgileniyor.

Çin ulusal kripto için çalışmaya devam ediyor

Nabiullina’nın sorusunu yanıtladığı Çin Halk Bankası Başkan Yardımcısı Fan Yifei ise Rusya’nın aksine Çin’in ulusal bir kripto para oluşturma ihtimalini araştırmaya devam ettiğini kaydetti. Yeni nesil dijital parayı yasal bir zemine oturtabilmek için diğer ülkelerle iş birliği yapmanın önemine değinen Yifei, Çin’in ne zaman kendi parasını yayınlayacağını ise açıklamadı. Çinli yetkiliye göre öncelikle kapsamlı bir araştırma yapılması ve diğer ülkelerin bu alanda yaşadığı deneyimin gözlenmesi gerekiyor.

Rus parlamentosu dijital finansal varlıklar hakkında çıkarmayı planladığı “kripto yasasını” kış aylarına ertelemişti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.