Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,830.82
-556.07
Ethereum
$3,521.60
-51.23
Litecoin
$93.13
-3.24
DigitalCash
$37.97
-0.94
Monero
$135.47
-3.06
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$31.84
-0.52
Dogecoin
$0.21
+0.01

Küba Merkez Bankası, Şirketlere Kripto Lisansı Dağıtmaya Başlayacak

0 379

Küba Merkez Bankası, geçen yıl kripto para birimlerinin kişisel kullanımının onaylanmasının ardından Salı günü sanal varlık hizmeti sağlayıcıları için bir duyuru yayınladı. Yeni duyuruya göre merkez bankasının şirketlere kripto lisansı vermeye başlayacağı ortaya çıktı.

Finansal işlemlerin merkezi olmayan bir şekilde anonim olarak yürütülmesine izin veren kripto para birimleri, geçmişte uzun süredir sermaye kontrollerini atlatmak ve ayrıca ödemeleri ve transferleri daha verimli hale getirmek için kullanılıyordu.

Salı günü hükümetin resmi gazetesinde yayınlanan karara göre, kripto para kullanmak isteyen şirketlerin lisans almasını şart koşuluyor. Banka, şirketler tarafından herhangi bir yılın başında geçerli olacak bir lisans başvurusunda bulunurken projenin yasallığını, sosyo-ekonomik çıkarlarını ve özelliklerini dikkate alacağını belirtti.

Üç yıl önce mobil internetin patlak vermesi Küba’da kripto para birimi işlemlerinin önünü açtı ve para birimleri ABD yaptırımlarının yarattığı engellerin üstesinden gelmeye yardımcı olduğu için ülkedeki meraklılar artmakta. ABD’nin onlarca yıllık ticaret ambargoları Kübalıları geleneksel uluslararası ödeme sistemlerinden ve finansal piyasalardan ayırdı. Kübalılar, adada uluslararası kullanım için kredi veya banka kartı alamamakta ve yurtdışından bunu sağlamaya çalışıyorlar.

Kolombiya’da Pontificia Universidad Javeriana Cali’de ders veren eski bir Küba merkez bankası ekonomisti olan Pavel Vidal, “Merkez bankası kripto para birimleri için elverişli bir yasal çerçeve oluşturuyorsa, bunun nedeni ülkeye fayda sağlayabileceğine zaten karar vermiş olmasıdır” dedi. .

Küba’nın Latin Amerikalı komşularının çoğu, Bitcoin’i yasal bir araç olarak benimseyen dünyadaki ilk ülke olan El Salvador da dahil olmak üzere kripto para birimleriyle ilgileniyor.

Vidal, Küba’nın Bitcoin’in kendi para birimini veya kendi kripto para birimini seçmesine izin verecek başka bir Salvadorlu olacağından şüphe ettiğini, ancak hükümetin havale akışını ve uluslararası dış ticaret operasyonlarını hızlandırmayı amaçladığını söyledi. “Bu, bu uluslararası işlemlerin maliyetini azaltacak ve cezai takibatlara daha az duyarlı olan dolar operasyonlarına bir alternatif sağlayacaktır” dedi.

Kripto Paralar, Yatırım Olarak Halen Güven Kazanıyorlar

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.