Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,540.16
-122.12
Ethereum
$3,037.72
-6.68
Litecoin
$81.09
+3.56
DigitalCash
$28.18
+0.41
Monero
$114.63
-6.65
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.68
-0
Dogecoin
$0.15
-0.01

Kripto Paralar, Yatırım Olarak Halen Güven Kazanıyorlar

0 328

Bitstamp tarafından yürütülen bir araştırmaya göre kripto paralar, yatırım olarak güven kazanmaya devam ediyorlar. Piyasalarda düşüş yaşanan son haftalarda bu durumun açığa çıkması insanları şaşırtmış durumda.

Önemli kripto para borsalarından biri konumunda olan Bitstamp, geçtiğimiz günlerde ‘Crypto Pulse’ isimli bir anket paylaştı. Söz konusu ankete göre yatırımcıların önümüzdeki 10 yılda kripto paralara güvendikleri ortaya çıktı. Ankette kurumsal ve bireysel yatırımcıların çoğunun bu konuda hemfikir olduğu belirtiliyor. Sonuçlara göre kurumsal yatırımcıların güveni %80 iken bu oran bireysel yatırımcılardaysa %54 olarak ölçüldü.

Anket sonuçları Bitstamp sosyal medya kanalları aracılığıyla da paylaşıldı. Konu hakkında, şirketin CEO’su Julian Sawyer şu açıklamaları yaptı:

“Pandemi başladığından beri kriptoya karşı ilginin arttığına tanık oluyoruz ve bu sektör, makro-ekonomik konularda konuşulan konuların da büyük bir parçası haline geldi. Gerçekleştirdiğimiz bu anket, bizim uzun zamandır savunduğumuz bir şeyi tekrardan gözler önüne serdi: dijital varlıkların devamlılığı hakkındaki konuşmalar bitti, şimdi asıl soru gelişmesiyle ilgili.”

Ankette yatırım uzmanlarının yaklaşık %71’i kriptoya güveniyor sonucu ortaya çıktı. Bu oran bireysel yatırımcılardaysa %65 olarak ölçülüyor. Yaşanan bir miktar güven eksikliğinin nedeniyse yaşanan düzenleme sorunları olarak gösteriliyor. Ülkelerin bu konuda çalışmalara devam etmesinin önemi vurgulanmakta. Bununla birlikte yasal bir zemin hazırlandığında akıllarda soru işaretlerinin kalmaması bekleniyor.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.