Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,604.11
+558.89
Ethereum
$3,577.90
+4.69
Litecoin
$95.43
+0.25
DigitalCash
$38.61
+0.67
Monero
$137.54
+1.17
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.17
+0.58
Dogecoin
$0.20
+0.02

Kripto Para Reklamları Artık Google Tarafından Engellenmeyecek

0 534

Kripto Para Reklamları Artık Google Tarafından Engellenmeyecek

İnternet sayesinde kurulan şirketlerin en değerlisi olan Google, 2018’in ilk aylarında kripto paralar ile ilgili şaşırtıcı bir karara imza atmıştı. Facebook, Twitter gibi sosyal medya sitelerinin de katıldığı bu kararda kripto para cüzdanları, ICO’lar, alım satım tavsiyeleri ve kripto paralar hakkında yapılacak olan reklamlara yayın yasağı getirilmişti. Yaklaşık 6 aydır sürmekte olan bu yayın yasağına bağlı olarak, yeni girişimciler sektöre girme konusunda daha çekingen davranmıştı. Ayrıca bu yasakla birlikte kripto paraların tümünde sert dalgalanmalar görülmüş ve düşüşler yaşanmıştı.

Kripto Paralarla İlgili Yayın Yasağı Kaldırılacak

Geçtiğimiz haftalarda yapılan düzenleme sonrasında bazı ülkelerde kripto para değişimi konusunda yayın yasağının kaldırılacağı müjdesi verilmişti. Hizmet ve ürün politikasındaki değişikliklere bağlı olarak Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde koyulan yayın yasaklarının kaldırılacağı ve kısa bir süre sonra birçok ülkenin daha bu durumdan faydalanacağı açıklanmıştı. Google, reklam veren kişilerin yasaklarının kaldırılması için ülkelerinden onay almaları gerektiğini belirtti. Onay alan ve reklam vermek için sertifika kazanan kişilerin ekim ayından itibaren başvurularını yapabilecekleri bildirildi.

Yeni güncellenen politikalarda eksik olan, ticaret danışmanlığı, cüzdanlar ve ICO’lar aksi bir durum olmadığı taktirde politikanın tekrar güncelleme tarihi olan 2019’un mart ayına kadar reklam yapamayacak.

Google Kripto Paraların Önünü Kesiyor

Google’ın para politikaları ve reklam konusundaki büyük gücü göz ardı edilemeyecek bir gerçek. Kripto paralara karşı saldırgan bir politika izleyen bu arama motorunun bu sert tavrına devam etmesi durumunda insanlar tarafından tercih edilme miktarının düşeceğine inanılıyor. Uzun süren yasak sonrası sadece alım satım işlemleri yapan siteler için reklamların onay alması, madenciliğe ve kripto para piyasasının denetlenmesine yardımcı olan Chrome uzantılarının yasaklanması da şirketin coinler hakkındaki tavrını gözler önüne sermeye yetiyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.