Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,540.48
+319.3
Ethereum
$3,572.43
-12.72
Litecoin
$94.64
-3.05
DigitalCash
$38.35
+0.13
Monero
$136.75
-1.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.23
+0.45
Dogecoin
$0.22
+0.03

1Broker’a FBI Tarafından El Konuldu

0 418

1Broker’a FBI Tarafından El Konuldu

Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu ve Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu tarafından 1Broker yakın bir tarihte dava edilmişti. Marshall Adaları kayıtlı olan bu internet sitesinde, hisse senetleri, endeksler, emtialar ve Bitcoin üzerinden kaldıraçlı işlemler yapılabiliyordu. Aynı zamanda bu sitede bulunan kullanıcılar başka kullanıcıların da işlemlerini kopyalayıp başarılı girişimcileri takip edebiliyordu. SEC tarafından yapılan açıklamalarda bu sitenin sahibi olan Patrick Brunnar ve şirketi 1pool Ltd.’ye, ihtiyari yatırım eşiklerinin takip edilmediği ve üstelik menkul kıymete dayalı olarak swap satıldığı gerekçe gösterilerek dava açılmıştı. Bu siteden yapılan yatırımların ise sadece Bitcoin ile gerçekleştirilebildiği de basın açıklamasında belirtilmişti.

1Brooker’a Daimi Tedbir Açıklaması

SEC’te çalışmakta olan ve aynı zamanda Fort Worth bölge sorumlusu unvanına sahip bir yetkili tarafından konuyla ilgili açıklamalar yapılmıştı. Açıklamalarda SEC’in yatırımcıların kullandığı para birimlerine önem verilmeksizin ülke vatandaşlarını korumayı amaçladığı dile getirilmişti. Ayrıca bu yatırımcıların kripto para birimleri kullanarak menkul kıymet yasalarından kaçamayacağını belirten yetkili, 1Brooker sitesinin sahibi olan Brunner ve şirketi 1Pool’a daimi bir tedbir uygulanacağını dile getirmişti. CFTC de bu açıklamaların ardından bu siteye kara para aklama uygulamaların denetlemesi konusunda başarısız olduğunu belirterek dava açmıştı. Son gelişmeler ışığında 1Broker FBI tarafından ele geçirildi ve sitede bir duyuru yayınlandı. Yayınlanan duyuruda elektronik sahtekarlık ve kara para aklama yasalarının ihlal edildiği gerekçe gösterildi.

1broker

Site Trafiğinin %42’sini Türkler Oluşturuyordu

1Broker sitesinin ele geçirilmesi en çok Türk yatırımcıları şoka uğrattı. Site istatistiklerine göre trafiğin %42’sini Türkler oluşturuyordu. Sitenin kurulduğu bölgenin dahil olduğu ABD’den bile sadece %15,61 trafik çekmeyi başaran sitede Türk yatırımcıların fazla sayıda bulunması olayın ülke gündeminde yer almasına sebep oldu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.