Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,132.57
-498.71
Ethereum
$3,066.38
-36.87
Litecoin
$82.63
+1.21
DigitalCash
$29.97
+0.44
Monero
$118.62
+1.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.38
-0.02
Dogecoin
$0.16
0

İsviçre’de Kripto Para Bankası İçin 104 Milyon Dolar Toplandı!

0 644

Geleneksel finansal sistemin kurallarını yıkan ve büyük bir devrim olarak kabul edilen kripto paralar, sektördeki yatırımcılar ve girişimciler tarafından geliştirilmeye devam ediyor. Finansal sisteme daha fazla ayak uydurmaya başlayan kripto paralar, yeni kurumların da kurulmasına yardımcı oluyor. Bu kurumlardan biri olacak olan kripto para bankası, İsviçre’de kurulmak için hazırlanıyor.

Kripto para bankası için 104 milyon dolarlık yatırım

İsviçre’de faaliyetlerini sürdürmekte olan uluslararası kuruluş UBS, eski çalışanlarının başlattığı proje ile tekrar gündeme geldi. Kripto para bankası için toplamda 100 milyon İsveç frangı toplayan çalışanlar banka için gereken çalışmalara başlandığını bildirdi.

Startup’ın merkezi olan SEBA, İsviçre’nin Zug kentinde bulunuyor. Zug vadisi, yakın tarihte yapılan çalışmalara bağlı olarak “kripto vadi” olarak da biliniyor. Farklı kripto projelerine ev sahipliği yaptığı için bu lakaba sahip olan kentte farklı girişimlerin yer aldığı iş merkezleri bulunuyor.

SEBA, dünyanın ilk kripto para bankası için gelen yatırımların yerli ve yabancı girişimciler tarafından yapıldığını belirtti. Bu bankanın yatırımcıları arasında dünyaca ünlü şirketlerden biri olan Black River da bulunuyor.

SEBA, kurulacak olan bu banka sayesinde sektöre bulunan firmalara bankacılık hizmeti vermeyi amaçlıyor. Geleneksel bankacılık hizmetleri verilecek olan bu banka sayesinde işlemler daha hızlı ve güvenli bir şekilde halledilebilecek ve alım satım konusundaki spekülasyonlar sona erdirilecek.

Daha da büyütülmesi planlanan bu projenin, müşterilerine varlık yönetimi ve kripto para işlemler hakkında da çeşitli yenilikler sunması amaçlanıyor.

Bu amaçların yerine getirilebilmesi için varını yoğunu ortaya koyan SEBA yetkilileri, bu günlerde bankanın açılması için gereken lisansların elde edilmesi için çalışıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.