Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,973.93
+632.09
Ethereum
$3,180.39
+33.33
Litecoin
$84.69
+0.47
DigitalCash
$30.84
+0.56
Monero
$121.39
+1.23
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.83
+0.01
Dogecoin
$0.15
0

Kripto Hırsızı Yakalandı

0 543

ABD’de Kripto Hırsızı Yakalandı. Geçtiğimiz günlerde ABD’nin Connecticut Eyaleti’nde kripto para hırsızlığı vakası yaşandı. Polis kripto hırsızını yakalayabilmek için adeta canla başla çalışıyordu. Ancak kripto hırsızını ta ki kendi kendini ele vermeyene kadar bulmak hiçte kolay değildi.

Mağdur nisan ayında hava alanında telefonunu düşürmüştü. Hiçbir güvenlik önlemi bulunmayan telefonda 15 bin dolarlık kripto para bulunuyordu. Telefondan ziyade içerisinde bulunan kripto paralara yanan mağdur hemen polise başvurdu. Ancak polisler hızlı bir şekilde yol alamıyordu. Taki suçlu olan Connecticut Vatandaşı Darren Carter pişmanlık duyup özür mesajı atana kadar. E mail hesabına hırsızdan mesaj gelen mağdur bu mesajı hemen polisler ile paylaştı. Bu yol üzerinden ilerleyen ABD polisleri hırsızı kıskıvrak yakalamayı başardı.

Kripto Hırsızından Şaşırtan İfade

”Hava limanında bir telefon buldum. Hiçbir güvenlik önlemi olmadığından rahatça açıp kullanmaya başladım. İçerisinde Coinbase uygulaması olduğunu fark ettim. Dahası hesapta 15 bin dolarlık kripto para da vardı. O an paraya çok ihtiyacım vardı. Bu yüzden bulduğum kripto paraları hemen dolara çevirip PayPal hesabıma gönderdim. Ancak sonradan pişman oldum ve özür dilemek istedim. Yakalanmama da bu neden oldu.”

Her geçen gün artan kripto hırsızlıkları için polis uyarıda bulunuyor. Bu sefer mağdur olan kişinin zararı oldukça fazla değil. Ancak kripto paraya sahip olan binlerce kişi bulunuyor ve bu paralar oldukça büyük meblağlara sahip.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.