Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,303.08
-491.96
Ethereum
$3,556.51
-17.31
Litecoin
$102.56
+7.3
DigitalCash
$40.13
+1.69
Monero
$135.03
-2.11
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$34.78
+2.55
Dogecoin
$0.21
-0

Japon FSA, Coincheck Kripto Para Borsası Lisansını Onayladı

0 433

Japonya’nın Finansal Hizmetler Dairesi (FSA), kripto para borsası Coincheck’in kripto para bozdurma işlem lisansını onayladı.

Asya haber kaynaklarından Nikkei Asya’da yer alan habere göre, FSA’nın finans otoriteleri kararı yılsonuna kadar açıklayacak.

Daha önce FSA endüstrideki rekor sonrası yerli kripto alışverişi ile ilgili incelemelere yoğunlaşmıştı. Sektörün rekorunu kıran kripto borsalarından, geçtiğimiz ocak ayında Coincheck’in hacklenmesi sonucu, 532 milyon dolarlık NEM tokeni (jeton) çalınmıştı.

Kripto para bozdurma işlem lisansı, Japonya’da faaliyet gösteren tüm kripto borsaları için zorunlu oldu. Nisan 2017’de ülkenin Ödeme Hizmetleri Yasası’nın değiştirilmesinden bu yana Japonya’da faaliyet gösteren tüm kripto değişimleri için bir lisans zorunlu olsa da, FSA, 2018 boyunca başvuru sahiplerine yönelik şartları yerine getirmeye devam etti. Nikkei’ye göre, ekim ayı ortalarında 160 başvuru sahibi; bugün ise 200 kadar başvuru sahibi işletme lisansına ilişkin kararı bekliyor.

Ocak ayındaki hackten sonra Coincheck, FSA’dan, müşteri korumasını ve kara para aklamayı önleme (AML) önlemlerini iyileştirmeye yönelik iki iş geliştirme siparişi aldı. Değişim, hissedar kompozisyonunu ve yönetimini yeniden yapılandırmaya karar verdi ve nisan ayı ortalarında Monex Group’un iştiraki haline geldi.

Nikkei, Monex’in yeni yönetiminde, FSA’nın şu anda, koruma tedbirlerinin ve mübadeledeki diğer kritik sistemlerin yeni bir lisansı garantilemek için yeterince geliştirildiğini iddia etti. Bu gelişmelerin yanı sıra Coincheck, hangi şifrelemeyi yöneteceğini de gözden geçirdi ve aynı zamanda hackten etkilenen müşterilere de geri ödeme yaptı.

Kasım ayı ortasında Coincheck NEM ticaretini sürdürdü ve Ethereum (ETH) ve Lisk (LSK) için destek verdi. Ayrıca, Japonya Ağ Güvenliği Derneği’ne “imajını yenileme” teklifi sundu.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.