Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$71,296.31
+2443.15
Ethereum
$3,577.56
+64.69
Litecoin
$94.86
+0.05
DigitalCash
$38.38
+1.12
Monero
$135.60
-2.73
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.65
+0.66
Dogecoin
$0.22
+0.03

Hacklenen Kripto Para Borsası Zaif 60 Milyon Dolarlık Kripto Hırsızlığı için Geri Ödeme Planı Oluşturdu

0 384

Hackerların hedefi olan Zaif, 60 milyon dolar değerindeki vurgunla gündeme gelmişti. 3 hafta önce gerçekleştirilen siber hırsızlığın izleri devam ediyor.

İşletmeci firma Tech Bureau, müşterilerin yaşadığı kayıplar için tazminat stratejisini uygulama amacına sahip. Osaka merkezli şirket, bu durum özelinde yeni kullanıcı alımını bir süreliğine durdurdu.

Müşterilerinin zarar kayıplarının karşılanabilmesine yönelik olarak atılan adım çok yönlü bir süreci getirecek. Yaşanan hacklemenin ardından Zaif tarafından Fisco ile ortaklık talep edilmişti. 44 milyar dolar değerindeki kurtarma anlaşması Japon yatırım danışmanlığı için tüm zamanların en yüksek rakamlarından.

Üyelik Açılış Tarihi Belli Değil

Zaif kripto para borsası tarafından yapılan açıklamada, müşterilerin zararlarının karşılanmasına kadarki süreçte yeni üyelik olmayacak. Yetkililer tarafından alınan karar uzmanlar tarafından da olumlu olarak değerlendirildi.

Tech Bureau, yeni üyeliklerle alakalı durumun mevcut müşterileri etkilemeyeceği de belirtilenler arasında. Zaif’te yer alan müşteriler içerisinde kimlik onay süreçleri hala devam eden kişiler de var.

Yılın En Büyük İkinci Kripto Para Hırsızlığı

Japonya 2018 yılındaki hackleme olayları nedeniyle kripto para dünyasına şok yaşatan ülkelerin başında geliyor.

Zaif’in yaşadığı 60 milyon dolar değerindeki kayıp, tüm dünya çapındaki en büyük ikinci kripto hırsızlık vakası oldu.

Tüm dünya genelinde yaşanan hack olaylarının kripto paralara etkisi son derece yüksek seviyede. Ülkedeki finansal otorite konumundaki FSA, Zaif’e soruşturma başlattı.

İş geliştirme emrinin de verilmiş olmasıyla birlikte, borsaya yapılan denetimde güvenlik önlemlerinin artırılması vurgulandı.

Zaif tarafından güvenlik önlemlerinin yeterince iyi alınamadığının göstergesi olan hack saldırısının izleri silinmek isteniyor. Kripto paralardaki merkezi ödeme sistemlerinin sonuçları endişe verici seviyede.

Yeni nesil çözümler odaklı merkeziyetsiz sistemlerin kullanımı Japonya başta olmak üzere çok sayıda ülkede gündemde.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.