Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,161.96
-2584.7
Ethereum
$3,148.52
-108.88
Litecoin
$83.84
-2.7
DigitalCash
$29.99
-1.79
Monero
$118.28
-3.45
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.16
-2.03
Dogecoin
$0.15
-0.01

Hindistan Hükümeti: Kripto Para Birimi Yönetmeliği Son Aşamada

0 416

Hindistan hükümeti, ülkenin yüksek mahkemesine, kripto düzenlemesi hazırlamakla görevli komitenin müzakerelerin son aşamada olduğunu bildirdi. Mahkeme, hükümet kripto düzenlemesi yaptıktan sonra Merkez Bankası tarafından bankacılık yasağı aleyhine başvuru dilekçelerini dinlemeyi planlıyor.

Hindistan Yüksek Mahkemesi, pazartesi günü kripto davasını görüştü. Nishith Desai Associates’in avukatı Jaideep Reddy, Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) kripto bankacılığı yasağına karşı dilekçesiyle Hindistan İnternet ve Mobil Birliği’ni (IAMAI) mahkemede temsil etti. Bitcoin.com’a cuma günü yaptığı açıklamada, konunun çok kısa bir sürede dinlendiğini söyledi.

Kripto Düzenlemesi Son Aşamalarda

Reddy, Hindistan Birliği danışmanı, komitenin müzakerelerinin son safhasında olduğunu ve konunun bundan sonra duyulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Reddy, Hindistan hükümeti tavsiyesini dinledikten sonra, “Mahkeme 4 hafta süre verileceğini söyleyerek tepki verdi. Söz konusu avukata bunun aynı sürede verilecek en son şans olduğunu söyledi.” dedi.

Pazartesi günkü duruşmada avukatı dinleyen mahkeme, ihtiyaçlarını karşılaması için son bir fırsat olarak Hindistan Birliği’ne dört hafta süre verdi. Kripto davası dört hafta sonra tekrar görülecek.

RBI Yasağı İle Mücadele

Mahkemenin kararına cevap veren “dilekçe sahibi borsa avukatı” danışmanı, konunun komite raporundan tamamen ayrı bir konu olduğunu belirtti. Konunun, “RBI genelgesine meydan okumayla ilgili olduğunu” kaydetti. Mahkemenin geçen duruşmada dediği gibi, RBI genelgesinin geçerliliğini açıkladığını ifade etti.

Danışman, bağımsız olarak karar verilmesi gerektiğini de ifade etti. Danışman ayrıca, her geçen gün çalışanların zor durumda olduğunu belirtti. Bununla birlikte, “Mahkeme, konuyu yalnızca 4 hafta sonra dinlemeye uygun olduğunu belirtti.” dedi.

Hindistan Merkez Bankası geçen yıl nisan ayında bankaların kripto işletmelerine hizmet vermesini yasaklayan bir genelge yayınladı. Yasak, temmuz ayında yürürlüğe girdi ve daha sonra tüm yerel kripto borsaları müşterilerin banka hesaplarıyla fiat çekmelerini sağladı.

Ülkedeki en büyük kripto borsalarından biri olan Zebpay, bankacılık kısıtlaması nedeniyle Hindistan borsa faaliyetlerini tamamen durdurdu. Bazı kripto borsaları, popülerlikle büyüdüğünü iddia ettikleri takas emanetli eşler arası hizmetleri başlatmak gibi bankacılık sorunuyla mücadele etmek için yaratıcı çözümler buldu.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.