Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,973.93
+632.09
Ethereum
$3,180.39
+33.33
Litecoin
$84.69
+0.47
DigitalCash
$30.84
+0.56
Monero
$121.39
+1.23
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.83
+0.01
Dogecoin
$0.15
0

Facebook, Kripto Para Reklamlarına İzin Verecek

0 334

Facebook, reklamcılık politikasını bir kez daha kripto para ile ilgili reklamlara izin verecek şekilde güncelledi.

Facebook, bir blog yazısında bir kez daha kripto para birimi ve blockchain ile ilgili reklamlara izin vereceğini açıkladı. Önceden, yalnızca sınırlı sayıda onaylanmış reklamverenin kripto para ile ilgili reklamlar yayınlamasına izin verilmişti.

Sosyal medya sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “İnsanların kripto para birimini teşvik eden reklamlar yayınlamak için uygulamalarını talep etmemize rağmen, bugünden itibaren, bu politikayı artık blok zinciri teknolojisi, sektör haberleri, eğitim veya kripto para birimi ile ilgili olaylarla ilgili reklamlar için ön onay gerektirmeyecek şekilde daraltacağız.”

Dolandırıcılar ve Kripto Reklamcılığı

2017 yılında sektöre harcanan para dolandırıcılığı çoğaldı. WordPress web sitelerini birbirine bağlayan ve doğrulanamayan ve çoğu zaman sahte olan ICO ekipleri, şüphesiz yatırımcılardan yüz milyonlarca insanı topladı.

Bu dolandırıcılık kârlıydı. Öyle ki, bu şirketlerin birçoğu, yeni kurbanları çekebilecek platformlarda reklam vermek için prim ödemeye hazırdı. Facebook, kriptoyla ilgili reklamcılık için bu sıcak yataklardan biriydi.

Platformdaki şüpheli reklamların ani patlamasıyla mücadele etmek için 2018 Ocak ayında, pazarın zirvesini takip eden Facebook, kripto para birimi reklamlarını doğrudan yasakladı. Ayrıca, bu reklamların sık sık “yanıltıcı veya aldatıcı” olduğunu söyleyen yeni bir politika açıkladı.

Google Da Kripto Para Reklamlarına İzin Verebilir

Sosyal medya devi, kripto reklamlarıyla mücadele eden tek şirket değildi. Google, Facebook’un kararından birkaç ay sonra, 2018 Mart ayında kripto para birimi reklamlarını yasakladı.

2018 Haziran ayında Facebook, önceden onaylanmış reklamverenlerden kriptoyla ilgili bazı reklamlara izin verme politikasını esnetti. Ön onay almak isteyenlerden, reklam verenlerin meşruiyetini kanıtlayabilecek lisanslar ve diğer bilgilerle başvuruda bulunmaları istendi. Google yakından takip etti ve kripto para ile ilgili reklam politikasını eylül ayında esnetti.

Facebook’ta kripto para birimi reklamlarına bir kez daha izin verilse de, ilk token teklifleri (ICO) reklamları reddedilecek. Tarihin doğru olduğu kanıtlarsa, Google, Facebook’un liderliğini izleyebilir ve bir kez daha kripto para birimi reklamcılığına izin verebilir.

Genel olarak Faceboouk’un hamlesi, kripto para birimi piyasalarında vadenin bir göstergesidir. Daha az dolandırıcılık ve mevcut projelerin daha fazla tanınması, konumunu değiştirmek için Facebook’u sarstı. Artık, reklamlara daha fazla erişime sahip olan projeler, sektöre daha iyi adapte olabilmeyi sağlayacak.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.