Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
+599.21
Ethereum
+2.98
Litecoin
+0.67
DigitalCash
+0.89
Monero
+1.88
Nxt
0
Ethereum Classic
+0.6
Dogecoin
+0.02

Facebook Globalcoin Düğümü Kullanma Lisansı 10 Milyon Dolar

0 303

Facebook’un kripto para birimi GlobalCoin’in bu ay açıklanacağı bildiriliyor. Sosyal medya devi, kripto para hakkında daha ayrıntılı bilgi verecek. Facebook GlobalCoin ile çalışanlarının maaşlarını token biçiminde almalarına izin verebilir. Facebook ayrıca, bir düğümü kullanma haklarından 10 milyon dolarlık bir lisans ücreti almayı da tartışıyor.

Globalcoin’in Resmi Duyurusu Bu Ay

Facebook’un kripto para birimi ile ilgili söylentiler neredeyse 1 yıldan beri var; ancak sosyal medya devi Facebbok GlobalCoin hakkındaki gelişmeler ve iddialar hakkında sessiz kalıyor. Eski PayPal yöneticisi David Marcus Facebook’un baş blockchain görevlisi olarak atandığında, yerel bir dijital varlık yaratılmasının muhtemel olduğu görülüyordu.

24 Mayıs’ta açıklanan tokenle ilgili ilk bilgiler, projenin resmi duyurusunun ne zaman gerçekleşeceği konusunda spekülasyonlara yol açtı.

The Information’dan gelen son bilgilere göre, Facebook bu ay kripto para birimini ilan edecek. Kesin tarihle ilgili ayrıntılı bilgi sunulmamakla birlikte The Information, plan hakkında bilgi veren Facebook içinden kaynaklar gösterdi.

Aynı kaynaklar, Facebook’un, kripto para birimini yönetmesine yardımcı olacak düğüm (node) görevi gören üçüncü taraf örgütleri talep ettiğini de ortaya koydu. Bu bilgi, GlobalCoin’in merkezsiz olmayacağını tahmin eden çoğu uzmanla aynı doğrultuda. Yani Facebook GlobalCoin etkin bir dijital bir varlık, kripto para birimi değil.

Facebook’un Gelirini Çeşitlendirme Denemesi

Bilgilere göre, Facebook ayrıca bir düğümü kullanma haklarından 10 milyon dolarlık bir lisans ücreti almayı da tartışıyor. Ancak pozisyon için düşünülebilecek belirli şirketlerden söz edilmedi.

Şirketin, GlobalCoin’i işletecek bağımsız bir kuruluş oluşturmak için onlarca teknoloji şirketine ve finansal kuruma ulaştığı bildirildi. Her düğüm operatörünün de vakfa bir temsilci göndermesine izin verilecek.

100 düğüm başlatmayı planlayan Facebook, GlobalCoin piyasaya sürüldüğü ilk yılda lisans ücretlerinden 1 milyar dolar kazanabilir. Bununla birlikte, ücretler saf bir gelir olmaz. Büyük olasılıkla dijital varlıkları bir fiat para birimi ve düşük riskli menkul kıymetler sepetiyle desteklemek için kullanılacaktır.

Kripto paranın ilk önce Facebook’un uygulama ekosisteminde kullanılması bekleniyor. Sosyal medya devinin GlobalCoin ile ödemeleri kabul edecek çeşitli tüccarlarla ortaklıklar planladığı açıklandı.

Bunun dışında, kullanıcıların GlobalCoin ile yerel para birimlerini takas etmelerini sağlayacak fiziksel ATM’ler de çalışmalarında yer alıyor.

The Information, ayrıca, şirketin CEO’su Mark Zuckerberg’in ödemeleri önemli bir alan olarak kabul ediyor. Şirketin genel müdürü Sheryl Sandberg ve baş mali işler sorumlusu David Wehner ise, başlangıçta “inisiyatif konusunda şüpheli olduklarını” kabul etti.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.