Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,604.11
+558.89
Ethereum
$3,577.90
+4.69
Litecoin
$95.43
+0.25
DigitalCash
$38.61
+0.67
Monero
$137.54
+1.17
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.17
+0.58
Dogecoin
$0.20
+0.02

SEC Başkanından Ethereum Merge Hakkında Önemli Açıklama

0 339

Dünya, Ethereum blok zincirinin Perşembe günü Hisse Kanıtı’na (PoS) büyük geçişini izlerken, SEC Başkanı Gary Gensler de gelişmeleri duymuş görünüyor.

15 Eylül Perşembe günü gerçekleşen Merge etkinliğinden kısa bir süre sonra SEC Başkanı Gary Gensler, kripto varlıkların ve kullanıcıların “stake” yapmasına izin veren aracıların, varlığın menkul kıymet olup olmadığını belirlemek için Howey testini geçmesi gerektiğini söyledi. Howey testi, yatırımcıların üçüncü şahısların çalışmalarından getiri bekleyip beklemediklerini belirlemekte.

Perşembe günkü kongre oturumundan sonra, SEC başkanı gazetecilere verdiği demeçte, “Para perspektifinden… bu, Howey testi altında, yatırım yapan halkın başkalarının çabalarına dayalı getiri beklediğinin bir başka göstergesi.” dedi. Ancak bir WSJ raporuna göre, Merge yükseltmesinden çok kısa bir süre sonra gelen duyuru bir zil çalabilir. SEC, menkul kıymetler yasaları uyarınca dijital varlıkların, özellikle de gelecekteki gelir vaadi ile satılan kripto para birimlerinin satın alınması konusunda çok net.

Ethereum Merge’ten önce bile, Proof-of-Stake (PoS) modeli, blockchain işlemlerini doğrulamanın bir yolu olarak kripto stake araçlarında popülerdi.

SEC başkanı, bir kripto borsası müşterilerine stake hizmetleri sunduğunda, bunun “etiketlemede bazı değişikliklerle birlikte, borç vermeye çok benzer” olduğunu söyledi. Gensler, defalarca kripto kredisi ürünleri sunan şirketlerin kendilerine kaydolması gerektiğini aktarıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.