Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,831.64
+2224.62
Ethereum
$3,570.40
+82.04
Litecoin
$93.91
+0.13
DigitalCash
$38.40
+0.73
Monero
$135.36
-3.37
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.47
+0.96
Dogecoin
$0.22
+0.04

Ethereum ve DeFi İlişkisi Hakkında Bilmeniz Gereken Ayrıntılar

1 605

Ethereum ve DeFi İlişkisi Hakkında Bilmeniz Gereken Ayrıntılar

Ethereum’un fiyatı, son birkaç gündür yükseliyor ve altcoin, tekrar altına düşmeden önce kısa bir süre 2.000 $ işaretine bile dokunuyor. 2020’nin ikinci yarısı ve 2021’in tamamında ETH’nin katlanarak büyüdüğü görülse de, 2021’de DeFi’nin ETH’nin büyümesinin arkasındaki kilit faktör olduğunu görmek ilginç olacak.

Ethereum ve İlginç DeFi İlişkisi

ETH’nin yılın başındaki fiyat noktasına kıyasla, altcoin üç ay gibi kısa bir sürede yüzde 180’in üzerinde büyüdü. Bunun DeFi ekosisteminin popülaritesindeki artıştan kaynaklandığı iddia edilebilirken, ETH’nin alanla oldukça ilginç bir aşk-nefret ilişkisine sahip olduğuna dikkat etmek önemlidir.

Geçen yılın DeFi yazında, DeFi’de kilitli olan TVL bir milyardan 13 katına çıktı. Yazım sırasında, DefiPulse’dan gelen veriler TVL’nin 45,45 milyar dolar civarında olduğunu vurguladı ki bu durum şaşırtıcı bir artış anlamına geliyor. 2020’de aynı zaman diliminde, ETH, her ikisi de fiyat çizelgelerinde iyi tercüme edilen kullanıcı aktivitesi ve ilgisinde bir artışa tanık oldu.

Bununla birlikte, DeFi’ye olan aynı ilgi, Ethereum’un bir platform olarak sürdürülebilirliği ile ilgili soruları da gündeme getirdi. DeFi’ye olan ilginin artmasıyla, işlem ücretleri ve Ethereum’daki Gaz ücretleri yükseldi, aynı durum platformun daha fazla eleştirilmesine neden oldu.

CoinMetrics’in yakın tarihli bir raporu, bu konuya bakıldığında 2021’in bir önceki yıla göre ne kadar farklı olduğunu vurguladı. Rapor, “Merkezi olmayan finansmanın (DeFi), 2020 yazındaki ilk yükselişinin ardından 2021’in başlarında yeniden gündeme geldiğine dikkat çekti. Tüm büyük DeFi tokenleri, çoğu en az %100 artarak harika bir ilk çeyreğe sahipti.” vurgusu yapıyor.

Buna ek olarak, NFT’lerin talebindeki, farkındalığındaki ve popülaritesindeki artış da son aylarda benimsenmeyi ve ETH’nin değerini artırmada önemli bir rol oynamış olabilir. Rapor konuyla alakalı olarak da şu önemli gerçeğe işaret ediyor:

“Ancak Ethereum’un en büyük 1. çeyrek hikayesi şüphesiz değiştirilemez tokenların (NFT) patlamasıydı. Ethereum, Beeple’s Christie’nin müzayedesinin başını çektiği büyük kripto ürün satışları, Mark Cuban, Elon Musk ve diğerlerinden gelen ünlülerin ilgisi ve CryptoPunks ve Hashmasks gibi dijital koleksiyon parçalarının patlaması sayesinde ana akım medyayı her zamankinden daha fazla etkiledi. “

DeFi Tokenları

DeFi tokenları, bu yıl fiyat listelerinde muazzam kazançlar gördü. Uniswap (UNI), UNI yılın başından bu yana %486’ya varan kazançlar kaydetti. SUSHI, CRV, BAL, 1INCH ve ZRX gibi diğer DEX tokenları da ilk çeyrekte önemli kazançlar gördü ve yılın başından bu yana en az %250 arttı.

DeFi tokenları yükselişte ve NFT’ler umut vaat ederken, 2021 yılı gerçekten alan için son derece etkili bir yıl olmaya devam ediyor.

Bunun Ethereum için de iyi tercüme edildiği ve son fiyat artışlarının sadece temellerden değil, aynı zamanda DeFi’nin büyümesinden de kaynaklandığı iddia edilebilir.

İlginç bir şekilde, bu gelişmeler Ethereum’un piyasa temellerine iyi bir şekilde yansıyor. Sağlanan verilere göre, yılın başıyla kıyaslandığında en az 0.1 ETH’ye sahip yaklaşık 800.000 daha fazla adres var. Glassnode ayrıca aktif adres sayısının (7 günlük MA) 1 ayın en yüksek seviyesi olan 33.257.149’a tırmandığını bildirdi.

Aktivitede böyle bir artış uzun vadede ETH için olumlu bir işarettir, ancak kısa vadede kripto para için birkaç endişe de yer alıyor. Rapor bu endişelere şu şekilde yer veriyor:

“Ethereum işlem ücretleri 2021’in başlarında yeni zirvelere ulaştı. Bağlam için, 2017/2018 boğa koşusunun zirvesinde, ortalama Ethereum işlem ücreti 5,70 $’a ulaştı. Ethereum ortalama işlem ücreti 18 Ocak 2021’den beri her gün 5,70 $’dan fazla olmuştur. Ortalama işlem ücreti yılın çoğu için 10 $’ın üzerindedir.”

Dahası, 2020 yazında DeFi’nin yükselişinden bu yana, bloklar sürekli olarak yaklaşık %95 veya daha fazla dolu oldu. CoinMetrics tarafından sağlanan verilere göre, Mart 2021’de bloklar ortalama olarak %97 – %98 dolu oldu. Tam bloklar ağda tıkanıklığa neden oluyor ve yüksek gaz ücretleriyle sonuçlanıyor. Bu, Ethereum’un geçmişte karşılaştığı bir sorun ve şu anda da böyle olmaya devam ediyor. DeFi, uzun vadede ETH’nin büyümesi için önemli bir katalizör olsa da, kısa vadede ağ için zorluklar ortaya çıkarmış durumda. 2020’de durum böyleydi ve sürdürülebilirlikle ilgili olarak, 2021 için çok şeyin değiştirilmesi gerekiyor.

1 yorum
  1. […] ORTAK KULÜPLER İÇİN ETHEREUM TABANLI KOLEKSİYON ÖĞELERİ OLUŞTURMAK İÇİN ENJİN İLE BİRLİKTE ÇALIŞTI. BİRKAÇ […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.