Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,454.16
+202.74
Ethereum
$3,266.31
+83.71
Litecoin
$87.10
+2.54
DigitalCash
$31.89
+0.53
Monero
$120.34
-1.41
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.02
+0.03
Dogecoin
$0.16
0

Eski SEC Başkanı Bitcoin’in Menkul Kıymet Olma Durumunu Yorumladı

0 461

Eski SEC Başkanı Bitcoin’in Menkul Kıymet Olma Durumunu Yorumladı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) eski başkanı Jay Clayton, dün, CNBC’nin gerçekleştirdiği röportajda, henüz kuruma başkanlık etmeden önce bile SEC’nin Bitcoin (BTC)’in bir menkul kıymet olmadığına karar verdiğini söyledi.

“SEC’YE GİRMEDEN ÖNCE BİTCOİN’İN BİR MENKUL KIYMET OLMADIĞINA KARAR VERİLDİ. BU NEDENLE, SEC’NİN BİTCOİN ÜZERİNDEKİ YETKİSİ OLDUKÇA DOLAYLIYDI.”

Nisan 2018’de Clayton, bir kongre duruşması sırasında konuyla ilgili sunduğu ilk kamuoyuna açık yorumunda, Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını açıklamıştı:

“EN ÇOK ALINTI YAPILAN, SAF BİR DEĞİŞİM ARACI BİTCOİN’DİR. ÇOĞU İNSAN TARAFINDAN BİR MENKUL KIYMET OLMADIĞI BELİRLENEN PARA BİRİMİNİN İKAMESİ OLARAK BİLİNİR.”

Haziran 2018’de, SEC’nin kurumsal finans bölümünün eski yöneticisi William Hinman, en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’un da bir menkul kıymet olarak düzenlenmesine gerek olmadığını belirtmişti.

Ripple konusu

Clayton’ın en son yorumları, Ripple’ın, SEC’nin XRP’nin menkul kıymet olduğu sonucuna nasıl ulaştıklarını öğrenmek amacıyla kurumdan bu doğrultuda belgeleri talep etmesiyle geldi.SEC, buna karşılık, Ripple’a bağlı XRP’nin, merkezi yapısı nedeniyle Bitcoin ve Ether’den temelde farklı olduğunu belirtiyor.

Bitcoin ve altcoin’lere yönelik yönetmelik gelecek mi?

Clayton’a göre, Bitcoin’in SEC’nin kapsamına girmemesi, düzenlenmesine gerek olmadığı anlamına gelmiyor. 54 yaşındaki avukat hem yerel hem de uluslararası düzenlemelerin “gelmesini” bekliyor:

“GÜNÜN SONUNDA DİJİTAL VARLIKLAR KISMEN HEM YEREL HEM DE ULUSLARARASI DÜZENLEMELER TARAFINDAN YÖNLENDİRİLECEK, DÜZENLEMENİN BU ALANA HEM DOĞRUDAN HEM DE DOLAYLI OLARAK GELMESİNİ BEKLİYORUM.”

Clayton, geçtiğimiz hafta Apollo’da bir liderlik pozisyonu aldıktan sonra Bitcoin odaklı One River Asset Management tarafından danışman olarak işe alındı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.