Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,934.48
+1045.93
Ethereum
$3,591.11
+25.95
Litecoin
$94.91
+0.63
DigitalCash
$38.37
+0.76
Monero
$135.84
-2.38
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.41
+0.83
Dogecoin
$0.22
+0.03

Ethereum Hash Oranı % 51 Saldırı Şansını Artırıyor!

0 456

Ethereum, uzun bir süredir ilk üçteki ana kripto para birimlerinden biri. Bununla birlikte son zamanlarda kripto topluluğu, ağın azalan hash oranı ve (hala) PoW tabanlı blok zincirinin güvenliği ile ilgili güvenlik sorularını gündeme getiriyor. Ethereum hash oranı geçen yılın en yüksek seviyesine göre %42’lik bir düşüşe işaret ediyor. Asıl soru, Ethereum’un hala eskisi kadar güvenli olup olmadığı?

Ethereum’un Artan Güvenlik Açığı

2018 Ağustos’ta Ethereum ve diğer kripto para birimleri, hash oranlarının zirve yaptığını gördü. Ancak o zamandan beri işler tersine döndü. Ethereum hash oranı son 11 ay içinde %42’nin üzerine düştü.

Bitcoin’in hash oranı bazı şeyleri perspektife sokmak için sürekli artıyor. Kesin olarak aynı zaman dilimi içinde %40 arttı ve Bitcoin’in ağını daha da güvenli hale getirdi.

Bitcoin’in ağını tehlikeye sokmak için çeşitli blok zinciri ağlarına potansiyel olarak %51 oranında saldırı yapma maliyetini hesaplayan bir web sitesine göre, bir saatte yaklaşık 750.000 dolar harcamak gerekiyor. Ethereum’un ağını aynı tehlikeye sokmak için fiyat önemli derecede düşük; saatte yaklaşık 100.000 dolar.

Eğer Ethereum’un yüksek oranı daha güneye doğru devam ederse, bu maliyet sadece azalacak. Bu yüzden ağ içinde ciddi aksamalara yol açacaktır.

Şimdi, Ethereum’un İş Kanıtı tabanlı mekanizmadan Hisse Kanıtı konsensüsü tarafından yönetilen bir mekanizmaya geçmek için ciddi çaba sarf ettiğini belirtti. Ancak, bu olana kadar tüm olasılıklar göz önünde bulundurulmalıdır.

% 51 Saldırı ve Sonuçları

Tek bir kuruluş veya işletme, hash oranın çoğunluğunu (% 51) kontrol altına aldığında % 51 saldırı gerçekleştirilebilir. Bu ağda bir bozulmaya yol açabilir. Bu tür bir saldırı işlemlerin sırasını değiştirebilir, kontroldeki işlemleri tersine çevirerek çift harcamaya yol açabilir. Ayrıca, işlemlerin onaylanmasını önleyebilir veya madencileri dışarıda tutabilir.

Ocak ayında daha önce Ethereum Classic ağı üzerinden böyle bir saldırı yapıldığı bildirilmişti. Sonuç olarak, saldırgan etkinlik sırasında 250.000 $ değerinde toplam 54.200 ETC transfer etti. Bununla birlikte, tahmin edebileceğiniz gibi bu saldırı aynı zamanda Ethereum Classic’in itibarına ve itibarına büyük zarar vererek topluluğun duyduğu güveni büyük ölçüde sarstı.

Elbette, bu tür bir saldırının Ethereum’un ana ağında gerçekleşip gerçekleşmeyeceği olup olmayacağı henüz göremediğimiz bir şey. Ancak, hash oranının düşmesiyle kesinlikle bir veya iki düşünceyi akla getiren bir durum.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.