Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,973.93
+632.09
Ethereum
$3,180.39
+33.33
Litecoin
$84.69
+0.47
DigitalCash
$30.84
+0.56
Monero
$121.39
+1.23
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.83
+0.01
Dogecoin
$0.15
0

Bitfinex LEO Tokeninde Büyük Bir Likidite Sorunu Var!

0 392

Bitfinex LEO tokeni likidite sorunu ile karşı karşıya… Bitfinex’in ana şirketi iFinex’in verdiği token olan LEO’nun büyük bir likidite sorunu olduğu ortaya çıktı. Bitfinex sipariş defterleri, 500.000 $’lık alım ve satım siparişlerinin LEO’nun fiyatını yüzde 25 oranında düşürdüğünü ortaya koydu.

Bitfinex’in Kopyalanma Planı

Bu yılın başlarında piyasaya sürülen Bitfinex LEO tokeni, iFinex Inc., Bitfinex ve Tether’nin British Virgin Islands merkezli ana şirketi tarafından yayınlandı. Şirket, Panamalı bir ödeme işlemcisine gönderdiği fonlar yetkililer tarafından ele geçirildiğinde karşılaştığı 850 milyon dolar zararı karşılamak için LEO kullandı.

Banka dolandırıcılığı suçlamaları ile karşı karşıya kalan Bitfinex’in, bir döviz alış verişini (IEO) düzenlemeyi planladığından, şirketin karşılaştığı mali yükü hafifletmesi bekleniyordu. Tether ve Bitfinex’in CTO’su Paolo Ardoino, şirketin LEO’nun özel bir satışında 10 günde 1 milyar ABD doları kazanabileceğini söyledi.

LEO’yu yatırımcılara cazip kılan şey, Bitfinex’in sürekli yanma mekanizması olmasıdır. Bunun dışında, şirket, gelirinin en az yüzde 27’sini ve ortaklıklarının gelirlerini sattığı LEO tokenlerini geri almaya ayıracağını söyledi. Şirket, iFinex’ten elde edilen brüt gelirin, tokenlerin yüzde 100’ünün yakılmasına kadar piyasa fiyatlarında LEO tokenleri satın alınmasına tahsis edileceğini belirtti.

Ancak, şirketin şeffaflık girişimlerine rağmen birçok kişi iFinex’in LEO’ya yönelik niyetlerini sorguladı. Bazıları bunu geri alımda hızlı bir kâr elde etme şansı olarak gördü. Diğerleri tokeni uzun vadeli bir varlık olarak kullanmak için savundu.

LEO’da Likidite Yok

Three Arrows Capital’in CEO’su Su Zhu, Twitter’da LEO’nun nispeten likit olmayan bir pazar olduğunu belirtti. Bu analizi, Bitcox’ten büyük Bitcoin çıkışı hakkında uzun bir tartışma izledi. Bazı Twitter kullanıcıları, dünyanın en büyük borsalarından birini bırakan 73 milyon dolarlık Bitcoin’in belirli altcoinlerin fiyatını yükseltmek için kullanıldığını savundu.

Geçtiğimiz birkaç gün içinde büyük fiyat dalgalanmalarının yaşandığı LEO’ya birçok parmak işaret etti. iFinex hızlı bir plan olarak tasarlanan LEO’yu, büyük yatırımcıların büyük bir kâr elde edebileceği akıllı bir para atma platformu olarak kullanmakla suçlandı.

Ancak, Zhu, LEO’da büyük olasılıkla olmadığını söyledi. LEO’nun 500.000 $ ‘lık alım ve satım emirlerinin fiyatını yüzde 25 artırıp azaltma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, likit olmayan bir pazar olduğunu vurguladı. 3 milyon dolarlık büyük siparişler, LEO’nun fiyatını iki katına çıkardığı için 2.00 $’a iki kat arttı. Öte yandan, 3 milyon dolarlık bir satış emri fiyatı 0.93 $’a düştü.

Zhu, bütün bunların LEO’nun uzun vadeli bir varlık olduğuna işaret ettiğini söyledi.

Zhu, Bitfinex’in pazar payını korumak veya arttırmak için LEO’nun Bitcoin’den daha yüksek bir potansiyeli olduğunu söyledi.

Ancak, bazıları LEO’nun tanımının Bitcoin’le aynı sepete konmasını zorlaştırdığını söyleyerek, onunla aynı fikirde değildi. Zhu, LEO’nun tercih edilen hisseler kategorisine girdiğini söyledi. Diğerleri, LEO’nun fiyat / hacim işleminin kupon tahviline en yakın olduğu konusunda ısrar etti.

Tokenin geleceği ile ilgili yoğun tartışmalar, Bitfinex LEO fiyatını etkilemiş görünüyor. Haziranın ikinci yarısında 1,99 dolarken, temmuz ayının ikinci yarısında 1,30 dolara düştü. Bununla birlikte, LEO, fiyatı son birkaç gündür yukarı doğru seyrettiği için, kayıplarının en azından bir kısmını geri kazanmaya gidiyor gibi görünüyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.