Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,535.89
-323.07
Ethereum
$3,151.14
-20.52
Litecoin
$83.96
-1.71
DigitalCash
$30.75
-0.17
Monero
$120.22
-0.25
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.43
-0.62
Dogecoin
$0.15
-0

Ethereum (ETH) İçin PoS Geçişi Neden Bu Kadar Gecikiyor?

0 478

Lider altcoin durumunda olan Ethereum (ETH) için uzun bir süredir beklenen “The Merge” güncellemesine ilişkin soru işaretleri artıyor. Sürekli olarak ertelenen ve net bir tarih verilemeyen projede çeşitli risklerin olduğu belirtiliyor. İşte detaylar…

PoS Sistemine Geçiş Riskli Olabilir

Ethereum için The Merge güncellemesi ile birlikte PoS sistemine geçilecek. Şu anda aktif olan PoW, yani iş kanıtı sistemi kendisini güvenlik olarak kanıtlamış bir durumda. Milyarlarca dolarlık varlıkların güvenli bir şekilde depolanmasını sağlayan bu sistemden artık hisse kanıtı sistemine geçiş yapılacak. Henüz geniş kapsamlı bir şekilde test edilememiş PoS sisteminin bu yüzden riskli olabileceği düşünülüyor.

Geliştiriciler tarafından zaman zaman sosyal medyadan duyurular yapılıyor. Bu duyurulardaysa projeyle ilgili artık sona gelindiği belirtilse de net tarih bir türlü verilemedi. Güvenlikten emin olmak adına sürekli ertelenen PoS sistemine geçiş süreci artık itibar zedelemeye başlamış durumda. Çeşitli yatırımcılar tarafından güncellemenin ertelenmesiyle birlikte durumun güven sarsıcı olduğu belirtiliyor.

Ethereum yetkilileri tarafından yeni güncellemenin yılın 3. çeyreğinde yapılması bekleniyor. Daha öncesinde Haziran ayında çıkması beklenen güncelleme, alınan yeni kararla Ağustos’a ertelenmişti. Sürekli olarak ertelenen güncelleme hakkında, Bitwise’ın yöneticisi Matt Hougan tarafından yorum yapıldı. Hougan, Ethereum geliştiricilerinin zor bir durumda olduklarını düşünüyor. Buna ek olarak da hisse kanıtı algoritmasının hatasız olmayacağı belirtilmekte.

Matt Hougan tarafından yapılan yorumlarda blockchain firmalarının yaşayacağı zorluklara da değinildi. Hougan, güncellemelerde tökezleyen firmaların büyük açıklara neden olabileceklerini düşünüyor. Bu yüzden de yeni güncellemeyle birlikte yeni ve büyük risklerin doğabileceği belirtildi. Ünlü isim tarafından yaşanan gecikmelerin Ethereum’un güvenini zedelediği düşünülüyor. Buna ek olarak da daha fazla geciktirirlerse piyasa önderliğinin diğer ağlara geçebileceği eklendi.

Adidas Originals, NFT Sahipleri İçin Fiziksel Ürünler Piyasaya Sürecek

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.