Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,911.68
+514.79
Ethereum
$3,121.08
+13.34
Litecoin
$88.16
+4.9
DigitalCash
$29.94
-0.18
Monero
$121.43
+2.6
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.67
+0.55
Dogecoin
$0.15
-0

Ethereum Classic Saldırılara Karşı Öneriler Sundu

0 481

Ethereum Classic Saldırılara Karşı Öneriler Sundu

Ethereum Classic (ETC) hızlandırıcısı Ethereum Classic Labs, blockchain’i gelecekteki saldırılardan korumak için bir plan duyurdu.19 Ağustos’ta önümüzdeki 3-6 ay içerisinde ağ mimarisinde uzun vadeli değişiklikleri uygulamak için acilen eyleme geçmeyi önerdi. Hızlandırıcı, blockchain’e düzenlenen son saldırıların ardından çabalarını ağın güvenliğini iyileştirmeye odaklamaya karar verdi.

Ethereum Classic Labs tarafından önerilen acil önlemlerin arasında sürekli bir hash oranını sağlamak ve gerektiğinde yükseltme kabiliyetini kazanmak için madencilik havuzları ve madenciler ile “savunma amaçlı madencilik” iş birliği yer alıyor. Daha yüksek hash oranı, ağa yüzde 51 saldırısı düzenlemenin maliyetini artıracaktır.

Ethereum Classic Labs, ayrıca Ethereum Classic blockchain ağını ve hash oranındaki fırlamaları etkileyen anormallikleri tespit etmek için ileri ağ izlemeyi kullanmak istiyor. Diğer kısa vadeli önlemlerin arasında kripto borsalar ile adresleri beyaz listeye almak ve güvenli işlem doğrulama zamanları belirlemek üzerine iş birliği yapmak da yer alıyor.

Önerilen uzun vadeli çözümlerin arasında ötesinde yeniden düzenlemenin yapılamayacağı “kontrol noktaları” oluşturacak bir hard fork ile yüzde 51 direncini artırmak ve yeni bir emek ispatı madencilik algoritmasına geçmek yer alıyor.

Ethereum Classic ağı, 1 Ağustos’ta 3.693 blokluk işlem geçmişini değiştiren bir blockchain yeniden düzenlenmesi yaşadı. Sonraki haberlerde bunun aslında kötü amaçlı bir saldırı olduğu ve 5,6 milyon dolar değerinde kripto paranın çifte harcandığı ortaya çıktıspent.Ethereum Classic, yalnızca birkaç gün sonra bir başka  yüzde 51 saldırısına maruz kaldı ve 4 binin üzerinde blok yeniden düzenlendi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.