Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,973.93
+632.09
Ethereum
$3,180.39
+33.33
Litecoin
$84.69
+0.47
DigitalCash
$30.84
+0.56
Monero
$121.39
+1.23
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.83
+0.01
Dogecoin
$0.15
0

Erkan Öz Bakanlığın Açıklamasını yorumladı

1 624

Erkan Öz Bakanlığın Açıklamasını yorumladı

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan kripto para birimleri ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Açıklamada Bakanlık, kripto paralarla ilgili dünya genelinde oluşan kaygıları paylaştıklarını vurguluyor. Ayrıca Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili gelişmelerin yakından takip edildiği ve çeşitli kurumlarla iş birliği hâlinde çalışmalar yürütüldüğüne de dikkat çekiliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklamasında kripto paralara yönelik yürütülen çalışmaların kapsamının ne olduğu belirtilmiyor.

2020 yılında Sermaye Piyasası Kurulu’nun kripto para birimlerine karşı denetim, gözetim  ve düzenleme faaliyetlerine başladığını da bildirdik. Bu nedenle Türk yatırımcılar, kripto para piyasasına yönelik düzenlemeler zaten bekliyordu. Bugünkü Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklaması, Türk yatırımcıların temel gündem konusu oldu. Şimdi yatırımcılar Bakanlık’ın basın açıklamasının kimleri hedef aldığını ve piyasaya yönelik ne tür çalışmaların olacağını araştırıyor. En önemlisi de yatırımcılar, kripto para regülasyonlarının kapsamının ne olacağını merak ediyor.

Türk Bitcoin camiasının ünlü ismi Erkan Öz: Kripto para piyasasında denetimler sıkılaşabilir

Türk Bitcoin camiasında ismini sıklıkla duyduğumuz ve ünlü bir ekonomi gazetecisi olan Erkan Öz, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklamasını yorumladı. Erkan Öz’e göre, kripto para piyasasında denetimlerin sıkılaşabilir. Ayrıca Erkan Öz, küçük yatırımcıların finansal okuryazarlığının düşük olduğuna dikkat çekerek, kripto piyasasında kamu otoritelerinin faaliyetlerinin gerekli olduğunu da vurguluyor. Erkan Öz konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

BAKANLIĞIN ‘KAYGI’ VURGUSU ÖZELLİKLE KÜÇÜK YATIRIMCI AÇISINDAN ELBETTE ANLAŞILABİLİR. KRİPTO PARALAR KONUSUNDA HİZMET VEREN KURULUŞLARIN, OLASI YOĞUNLUĞU GÖZ ÖNÜNE ALARAK GEREKLİ ALTYAPIYI OLUŞTURMALARI GEREKİR. BU NOKTADA DENETİMLERİN SIKILAŞTIRILACAĞI ANLAŞILIYOR. AYRICA KÜÇÜK YATIRIMCININ FİNANSAL OKURYAZARLIĞININ VE BLOCKZİNCİR TEKNOLOJİSİ HAKKINDA BİLGİ DÜZEYİNİN DÜŞÜK OLDUĞU BİR GERÇEK. BUNU GÖZ ÖNÜNDE TUTAN KAMU OTORİTELERİNİN, KÖTÜ NİYETLİ AKTÖRLERİN FAALİYETLERİNE KARŞI HER ALANDA OLDUĞU GİBİ KRİPTO PARALAR ALANINDA DA DİKKATLİ OLMALARI DOĞALDIR, HATTA GEREKLİDİR.

Son Dakika: Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Kripto Para Açıklaması!

Erkan Öz: Kripto para yatırımcısı aslında Türkiye’ye çok ihtiyaç duyulan ‘dış sermaye’yi de getiriyor!

Erkan Öz açıklamalarının devamında, kripto paraların şimdiden dünya finans sistemini daha adil ve daha etkin bir şekle dönüştürme yolunda ciddi mesafe kaydettiğini vurguluyor. Bu nedenle ünlü ekonomi gazetecisi, piyasaya yönelik düzenlemelerin gerekli olduğunu, ancak adil ve sektörün gelişmesini engellemeyecek nitelikte olması gerektiğini de ekliyor. Erkan Öz konuya yönelik şu önemli yorumlarda bulundu:

KRİPTO PARALARIN SUÇUN FİNANSMANINDA KULLANILMASI OLASILIĞINA KARŞI HER DEVLETİN TEDBİR ALMASI DA KAÇINILMAZDIR. ANCAK UMUYORUM Kİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ BU KONUDA DÜNYADA YAPILAN BAZI AÇIKLAMALARIN MANİPÜLATİF OLDUĞUNUN DA FARKINDADIR. ÖRNEĞİN; ABD HAZİNE BAKANI JANNET YELLEN TÜM ARAŞTIRMALAR AKSİNİ SÖYLESE DE ÖZELLİKLE BİTCOİN’İ SADECE SUÇUN FİNANSMANDA KULLANILIYOR GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞMAKTADIR. OYSA BLOKZİNCİR TEKNOLOJİSİ VE ONA DAYANARAK HAREKET EDEN KRİPTO PARALAR ŞİMDİDEN DÜNYA FİNANS SİSTEMİNİ DAHA ADİL VE DAHA ETKİN BİR ŞEKLE DÖNÜŞTÜRME YOLUNDA CİDDİ MESAFE KAYDETTİ. SON OLARAK AMERİKA’DAKİ TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ DAHİ BU DURUMU FARK EDİP KENDİ BİLANÇOLARINA BİTCOİN ALMAYA BAŞLADI. BUGÜN KRİPTO PARALARA YATIRIM YAPANLARIN SADECE KISA ZAMANDA ZENGİN OLMA HAYALİ KURANLAR DEĞİL AYNI ZAMANDA BU TEKNOLOJİLERİN UZUN VADELİ YATIRIMCILARI DA OLDUKLARI UNUTULMAMALIDIR. ‘KAYGI’ PERSPEKTİFİNİN YANINDA ‘BÜYÜK GELECEĞİ OLAN BİR TEKNOLOJİYE YATIRIM’ BAKIŞ AÇISI İLE DE YAKLAŞILDIĞINDA BLOKZİNCİR VE KRİPTO PARA YATIRIMCISININ ASLINDA TÜRKİYE’YE ÇOK İHTİYAÇ DUYULAN ‘DIŞ SERMAYE’Yİ DE GETİRDİĞİ GÖRÜLECEKTİR. SEKTÖRE HUKUKİ DÜZENLEME ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇTIR VE ŞARTTIR. TÜRKİYE BLOKZİNCİR CAMİASININ EN BÜYÜK HAYALLERİNDEN BİR TANESİ İSTANBUL FİNANS MERKEZİ’NİN BİR KÜRESEL BLOKZİNCİR VE KRİPTO PARA ÜSSÜ HALİNE GELMESİDİR. İNŞALLAH DÜZENLEMELER HUKUKİ ZEMİN OLUŞTURARAK TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK POTANSİYELİ OLAN BU ALANI DAHA SAĞLAM TEMELLERE DAYALI OLARAK VE DAHA HIZLI ŞEKİLDE BÜYÜTECEKTİR.

1 yorum
  1. […] birimlerinin arasına ekledi ve kripto-ATM operatörü CoinFlip, DOGE’u dünya çapındaki 1800 kripto ATM’lerinde kullanılabilir hale […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.