Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,322.91
+671.32
Ethereum
$3,000.37
-13.53
Litecoin
$79.37
-0.8
DigitalCash
$28.54
+0.53
Monero
$114.96
-2.71
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.43
-0.26
Dogecoin
$0.15
-0

Dogecoin’in yaratılışı hakkında bilinmeyenler

2 500

Dogecoin’in yaratılışı hakkında bilinmeyenler

Dogecoin (DOGE), özellikle fiyatı 2021’de kesinlikle fırladığı için eğlenceli bir “şaka coin’i” gibi görünebilir.Ancak masum Shiba Inu köpeğinin simgesi olduğu şaka coin’inin ardında bazı hikayeler var. Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın şakaları nedeniyle kripto parayı satın alanlar, DOGE’un ilk günleri hakkında bir fikre sahip olmayabilir. İşte, Cointelegraph’ta yer alan Marcel Pechman haberine göre DOGE’un ilk zamanlarına yönelik pek bilinmeyen maddeler:

Yazılım mühendisleri Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından Aralık 2013’te tanıtılan Dogecoin’in protokolü, Scrypt teknolojisini kullanan Luckycoin ve Litecoin (LTC) proof-of-work algoritmasını takip etti. Her şey, Dogewallet’ın web sayfasının ele geçirildiğini duyurduğu ve kullanıcıların hacker’ın adresine para göndermesine neden olduğu 2013 Noel’inde başladı. Kullanıcıların kaybettiği 12.000 dolar değerindeki coin, topluluk tarafından finanse edilen bağışları da toplayan Dogecoin Vakfı yönetim kurulu üyesi Ben Doernberg tarafından geri ödendi.Kripto para birimi kullanarak sosyal ağlardaki mikro ödemelerine odaklanan altcoin’leri veya girişimleri ne kadar duydunuz? Bir yıldan uzun süredir devam eden Bitcointip projesinden esinlenerek Reddit, Twitch ve Twitter’da otomatik olarak DOGE bahşişi sağlayan Dogetipbot uygulaması başlatılmıştı.Ne yazık ki, Dogetipbot’un yaratıcısı 2015’te tüm zulasını nakde çevirdi. Bu durum daha sonra hizmetin Mayıs 2017’de iflas etmesine yol açtı.

Dogecoin’in ilk günlerinin muhteşem yükselişi ve düşüşü. Kaynak: CoinMarketCap

Dogecoin için sponsorluklar ve “exit scam”ler

Cointelegraph yazarı Pechman’a göre Dogecoin’in alışılmadık kökenlerine ek olarak, o zamanlar IRC ve Reddit gruplarında aktif bir isim olan “Wolong” hikayesi var. Bu trader, Jamaika’nın bobsled takım sponsorluk duyurusundan yararlanarak, balinaları Ocak 2014’te DOGE’u %600 kadar pump’lamak için koordine etti. Bu durum, son zamanlarda gündeme gelen r/SatoshiBets eylemlerine benzerlik gösteriyor.

DOGE / USD fiyatı Temmuz 2014 – Nisan 2015 (HitBTC). Kaynak: Tradingview

Son olarak, Ekim 2014’te Moolah altcoin borsası kapatıldığını ve iflas koruması için başvuruda bulunduğunu açıkladı. Ardından, yukarıda görüldüğü gibi bir başka güçlü fiyat düzeltmesi geldi.Mağdur olan yatırımcılar arasında toplam 750 BTC kaybeden Dan Wasyluk ve arkadaşları da var. O zamanlar, DOGE’u listelemiş çok fazla borsa yoktu. Böylece Moolah, o sırada çevrimiçi topluluğa hayati bir altyapı sağlıyordu.Özetlemek gerekirse, Moolah’ın kurucusu Alex Green, sayısız Dogecoin buluşmalarını ve Twitter promosyonlarını finanse etmenin yanı sıra bir NASCAR sponsorluğu kampanyasını da yönetti.

Sonunda insanlar “Alex Green”in aslında tecavüz de dahil olmak üzere birçok suçtan 11 yıllık hapis cezasına çarptırılan Ryan Kennedy tarafından kullanılan bir takma ad olduğunu öğrendi.Ancak pump ve dump, exit scam’lerle dolu ilk günlerine rağmen Dogecoin; kripto para birimi alanında ve güçlü bir çevrimiçi toplulukta kendi nişini bulmuş gibi görünüyor. Örneğin, Dogecoin subreddit’inde bir milyondan fazla kullanıcı bulunuyor.

2 Yorumlar
  1. […] kategorisinde yer alıyor. Bu bölüm, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) dahil olmak üzere çeşitli kripto para birimleri için temel fiyatlandırma bilgileri […]

  2. […] Dogecoin, özellikle Elon Musk tweetleri ile beslenen, sosyal medyadan bahsedenler sayesinde son zamanlarda değeri yükselen meme tabanlı bir kripto para birimi. Kripto ödeme firması BitPay, Dogecoin’i bugün desteklenen coinler listesine ekledi. Ayrıca Mavericks DOGE’yi ödeme olarak kabul etmek için hamle yapan ilk spor klübü oldu.Cuban Perşembe günü yaptığı basın açıklamasında ” Bunu yapmayı seçtik çünkü bazen iş dünyasında eğlenceli ve ilgi çekici oluyor. Çok fazla PR oluşturan şeyler yapmanız gerekiyor. Bu yüzden Dogecoin’i bugün, yarın ve muhtemelen sonsuza dek alacağız. Yapacaklarınız için Dogecoin hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz  size TikTok’taki gençlerle konuşmanızı ve onlara sormanızı şiddetle tavsiye ederiz.” […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.