Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,317.86
+99.25
Ethereum
$3,143.55
-13.89
Litecoin
$85.33
+1.72
DigitalCash
$30.59
+0.57
Monero
$120.96
+1.33
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.76
+0.5
Dogecoin
$0.15
-0

Beyaz Saray’ın merakle beklenen stable coin raporu

0 296

Beyaz Saray’ın merakle beklenen stable coin raporu

Beyaz Saray, stablecoin’ler için düzenleyici hususlar hakkında bir açıklama yayınladı. Rapor, “çoklu para birimi içeren stablecoin’ler (multi-currency stablecoin)” üzerindeki sınırlamalara ilişkin potansiyeli içeriyor.

Açıklama, ABD Başkanı’na ve federal düzenleyicilere tavsiyelerde bulunan ABD Hazine Bakanlığı merkezli bir çalışma grubu olan “President’s Working Group on Financial Markets’tan (Başkan’ın Finansal Piyasalara Yönelik Çalışma Grubu)” geliyor.

Grup, barındırılmayan cüzdanlar dahil olmak üzere tüm taraflar arasında müşteri tanıma (KYC) doğrulaması dahil olmak üzere kara para aklamanın ve finansal terörizmle mücadele önlemlerinin önemini vurguladı. Grubun bu raporu, Financial Crimes Enforcements Network’ün para hizmeti işletmeleri; barındırılmayan cüzdanlar arasındaki işlemler için yüksek KYC gereklilikleri yaratabilecek bir öneriyi açıklamasının ardından geldi.

Yeni rapor ayrıca, stablecoin çıkaranların yaptırım yükümlülüklerine uyabilmesinin yanı sıra bire bir itfa imkanına sahip olması gerektiğini de belirtti. Empty Set Dollar gibi algoritmik stabil paralar ve Dai gibi kripto destekli stablecoin’ler fiat para birimleriyle desteklenmediğinden; bu stablecoin’lerin çalışma grubunun önerilerinden nasıl etkilenebileceği belirsizliğini koruyor.

“Stablecoin’ler parasal istikrar için tehdit oluşturabilir!”

Çalışma grubunun açıklaması ayrıca, stablecoin’lerin “uluslararası parasal istikrar” için bir tehdit oluşturabileceğini öne sürüyor ve “stablecoin düzenlemelerinin yerel fiat para birimlerine olan güveni ve kabiliyetini zayıflatmaması” için çeşitli önlemler alınmasını öneriyor. Hazine Bakan Yardımcısı Justin Muzinich yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“BU AÇIKLAMA, HEM YENİLİĞİN ÖNEMLİ FAYDALARINI TEŞVİK ETME, HEM DE ULUSAL GÜVENLİK VE MALİ İSTİKRARLA İLGİLİ KRİTİK HEDEFLERE ULAŞMA KARARLILIĞINI YANSITIYOR. DÜZENLEYİCİLER STABLECOİN DÜZENLEMELERİNE YAKINDAN BAKMAYA DEVAM EDECEK VE BU KONULARDA GELECEKTE ORTAYA ÇIKACAK GÜNDEM MADDELERİNİ DÖRT GÖZLE BEKLEYECEKLER.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.