Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,526.08
+262.14
Ethereum
$3,158.55
+19.45
Litecoin
$83.87
+0.67
DigitalCash
$30.51
+0.47
Monero
$119.50
+0.75
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.47
+0.1
Dogecoin
$0.15
0

Dijital para savaşını kim kazanacak ?

0 422

Dijital para savaşını kim kazanacak ?

ABD’nin, Çin’in dijital RMB’si ile rekabet edebilmesi için gizlilik odaklı kriptoyu benimsemesi gerekiyor.Electric Capital’in kurucu ortağı ve yönetici ortağı Avichal Garg, ABD’nin dijital para savaşında Çin’i yakalamasının tek yolunun gizlilik odaklı kripto para birimini benimsemek olduğuna inanıyor.

Garg’a göre, Çinliler dijital para yarışında zaten ABD’nin çok ilerisindeler. DCEP veya Dijital Para Birimi Elektronik Ödemesi yıl sonuna kadar piyasaya sürülecek. Bu nedenle, bir ABD dijital doları geliştirmek, onu geliştirmek için uzun zaman alacağı düşünüldüğünde, rekabet için yeterli olmayabilir.

“Çin sistemi, ABD kendi alternatifini çıkarmadan 5 ila 10 yıl önce piyasada olacak.”

Garg, kendi ürününü geliştirmek yerine, ABD hükümetinin USDT gibi halihazırda kurulmuş olan USD tabanlı stablecoin girişimlerini desteklemesi gerektiğini savunuyor.

ABD dolarına sabitlenmiş ve ABD yetki alanına giren bu stablecoinler hakkındaki düzenlemeleri kolaylaştırarak ABD, bunları dijital para piyasasında Çin ile rekabet etmek için vekil olarak kullanabilecektir.

“12 ila 24 ay içinde, temelde tüm bu kripto hibrit dolarlarına yeşil ışık yakabileceklerini düşünüyorum.”

ABD Çin’e Yenilebilir

Yine de Garg, Çin ile salt teknoloji tarafında rekabet ederse ABD’nin yenileceğine inanıyor. Nihayetinde, rekabetçi bir riskten korunma elde etmek için ABD’nin Çin gibi otoriter bir rejimin sunamayacağı şeyi, gizlilik odaklı, sansüre dirençli dijital para birimini sunması gerekiyor.

Bunu yapmak için ABD, kripto topluluğu ile güçlerini birleştirmeli ve demokratik değerleri kodlayan bu kripto ağlarını güçlendirmelidir.

ABD için rekabet etmenin en iyi yolu, aslında kripto para biriminin en iyi özelliklerini benimsemek ve bunları Çinlilere karşı bir tür saldırı aracı olarak gerçekten kullanmak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.