Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,087.05
+1580.78
Ethereum
$3,053.11
+60.62
Litecoin
$80.40
+0.48
DigitalCash
$28.85
+1.09
Monero
$115.73
-0.9
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.91
+0.52
Dogecoin
$0.15
0

İklim değişikliğini izlemek için blockchain tabanlı çözüm

0 543

İklim değişikliğini izlemek için blockchain tabanlı çözüm

Uluslararası muhasebe firması KPMG, şirketlerin sera gazı emisyonlarını ölçme, bildirme ve dengelemesine yardımcı olmayı amaçlayan blockchain tabanlı İklim Muhasebe Altyapısı (CAI) çözümünü duyurdu.

CAI, şirketlerin iklim risk tespiti ve varlık değerlendirmelerinin parçası olarak finansal bir sistemde güvenli şekilde çevre verilerini depolamak için blockchain kullanıyor. CAI, şirketlerin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim (ESG) hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Çözüm, blockchain’e kaydedilen emisyon ve dengelemelerin doğrulanabilir bir izini oluşturmak için dış veri kaynakları ile birlikte IoT (nesnelerin interneti) sensörleri de dahil olmak üzere şirketin var olan sistemlerine entegre oluyor.

Muhasebe devi, ürün için veri kaynağı ve takibi sağlayıcıları Context Labs and Prescriptive Data ve blockchain şirketi Allinfra ile iş birliği yaptı. Context Labs, çevresel bağlamları bulunan şirketler tarafından sağlanan emisyon verisini, kaydetmeden ve çevresel, işlemsel ve finansal bilgileri tasdiklemeden önce zenginleştiriyor.

KPMG’nin ABD blockchain lideri Arun Ghosh’a göre blockchain’in kullanımı, veri raporlarının, paydaş beklentilerini karşılamak ve meydana çıkan düzenlemelere uymak için şeffaf ve güvenilir bir şekilde ortaya çıkartılacağı anlamına geliyor.

“Yatırımcılar, odaklarını ESG uygulamalarını dahil etmek için finansal faktörlerin ötesine genişlettikçe, ilerlemenin saydam bir şekilde açığa çıkmasının yanı sıra şirketler, karbon ayak izlerini azaltmak için çabalarını artırıyor.”

Şirketler ayrıca gerçek zamanlı çevresel veri ve geliştirilmiş analizler sayesinde iklim risklerinin ticari faaliyetler ve finansal başarı üstündeki etkisini de modelleyebilecekler.

Bu yılın başlarında KPMG, blockchain’in, IoT ile birlikte dünya çevresinde iklimsel değişim çözümlerinin gelişimine liderlik edeceğini öngördü.

Diğer büyük şirketler de blockchain’in sera gazı emisyonunu takip eden çözümlerin rapor kapasitelerini nasıl artırabileceğini keşfediyor. Bu yılın başlarında Mercedes-Benz, CO2 emisyonunu takip etmek için blockchain girişimi Circulor ile ortak oldu. Volvo da aynı sorunu çözmeye çalışan kendi projesini geliştirmek için girişimle ortak oldu.

Carbonblock da Porsche tedarik zincirindeki iklim ile alakalı faktörlerin şeffaflığını artırmak için bir çözüm geliştirdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.