Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,781.40
-707.09
Ethereum
$3,129.01
-26.46
Litecoin
$87.65
+3.88
DigitalCash
$30.22
-0.32
Monero
$120.35
+0.37
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.12
+0.68
Dogecoin
$0.15
-0

Coinbase Bitcoin Çöküşüne Kullanıcılarının Nasıl Tepki Verdiğini Açıkladı

0 249

Coinbase Bitcoin Çöküşüne Kullanıcılarının Nasıl Tepki Verdiğini Açıkladı .

Önde gelen ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, kullanıcıların 12 Mart’ta gerçekleşen kripto market çöküşüne nasıl tepki verdiğiyle ilgili detaylar sunan bir rapor yayınladı. 31 Mart’ta yayınlanan rapora göre ana akım piyasalarında birçok kişi, ABD Başkanı Donald Trump’ın seyahat yasağı kararı nedeniyle panik halindeyken Coinbase kullanıcıları, dip fiyattan alım yapmaya çalışıyordu.

Coinbase kullanıcıları dip fiyattan alım yaptı

Coinbase’in bireysel kullanıcı platformu, çöküşün yaşandığı sırada ve sonrasında, 48 saat boyunca ”rekor kıran” bir hacim gördü. Bitcoin (BTC), çöküş sırasında en çok işlem yapılan kripto varlık oldu. Coinbase, toplam Bitcoin hacminin çöküşün yaşandığı dönemde normal hacme göre altı kat fazla olduğunu tahmin ediyor. Ether (ETH) ise çöküş sırasında en çok işlem gören ikini kripto para oldu. İşlem hacmi, normal zamana göre yedi katına, işlem yapan yatırımcıların sayısı ise beş katına çıktı. Diğer altcoin’lerin işlem hacmi de benzer şekilde yedi katına, işlem yapan yatırımcı sayısı ise beş katına çıktı. XRP, Tezos (XTZ), Chainlink (LINK), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH), en çok işlem gören kripto paralar oldu.

Çöküş satın alma baskısını artırdı

Çöküşün yaşandığı sırada Coinbase’e, normal zamanın beş katı olarak 1,3 milyar dolar değerinde yasal para ve kripto para yatırıldı. Para akışına normal zamanın iki katı olan yeni kullanıcı kaydı ve normal zamanın üç katı aktif yatırımcı eşlik etti. Kullanıcı faaliyetlerindeki toplam artış, işlem hacmini ortalamanın altı katına çıkardı.  Coinbase, satın alma baskısındaki yüzde 10’dan fazla artışın satışla ilgili olduğunu söyledi. Normal zaman yüzde 60 oranında olan satın alanların oranı, çöküş sırasında yüzde 67’ye çıktı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.