Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,742.39
+166.19
Ethereum
$3,056.05
-7.71
Litecoin
$80.96
-0.38
DigitalCash
$29.76
+0.84
Monero
$119.58
+3.51
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.99
-0.02
Dogecoin
$0.15
0

Çin Hesapları Dondurdu, Bitcoin’ler Madencilerin Elinde Kaldı

0 351

Çin Hesapları Dondurdu, Bitcoin’ler Madencilerin Elinde Kaldı.

Yerel raporlara göre Çin, Bitcoin ve kripto madencileri için birçok Tezgah Üstü (OTC) satış hattını kapattı.Önemli sayıda madenci bir aydır nakit para çekemedi. Bu durum madenciliğin yüksek enerji maliyetleri konusunda onları çok zor durumda bıraktı.

Yaşanan durum Bitcoin Hash gücünde bu ayın başlarında yaşanan büyük gücü açıklayabilir. Konu hala tazeliğini koruyor. BTC hash gücü saniyede 146 exahash’tan 106 exahash’a düştü.

Bitcoin hashrate, Nov 2020

Görünüşe göre ankete katılan madencilerin yaklaşık %76’sı, Huobi ve OKex’teki iki kıdemli operatörün Çin’de yakın zamanda tutuklandığı için en zor görevlerinin enerji maliyetlerini karşılamak olduğunu söylüyor.

Her iki borsa da Çin pazarına hizmet etmek için OTC ticaret platformlarını açtı. Ancak bu yılın büyük bir bölümünde kara para aklama kisvesi altında bir baskı devam ediyor. Ancak madenciler şimdiye kadar büyük ölçüde yalnız bırakıldı.

Enerji Maliyeti Büyük Problem

Büyük bir madenci, şu anda en büyük problemin  elektrik faturalarını ödemek olduğunu söyledi. Elektrik faturasını ödeyecek BTC’yi satamadıkları için madencilik makinesinin bir aydır kapalı olduğunu belirten madenciler de var. Ayrıca madencilere hizmet etme konusunda uzmanlaşmış bazı OTC şirketleri de işlerini feshetti.

Çin, bitcoin madenciliği hash gücünün yaklaşık %65’ini ve bitcoin asics üretiminin yaklaşık %80’ini oluşturuyor. Bu durum ülkeyi madencilik için sıcak bir merkez haline getiriyor.

Sektör, açık piyasalarda bitcoin satışı yoluyla yılda milyarlarca dolar kazanç sağlıyor.Oysa Bitcoin Borsası işletmeciliği şu anda Çin’de yasak. Borsaları kapatırken madenciliğe izin vermek, Çin’in yıllardır görmezden geldiği gizli korumacılık eleştirilerine yol açtı.

Şimdi bir merkez bankası dijital para birimi çıkarmayı planladıklarına göre bir Parlamento Yasası ile Bitcoin’i yasa dışı ilan etmeyi planlıyor olabilirler. Çin Komünist Partisi ve merkez bankasının ülkedeki Bankacılık yasası taslağı ile BTC’yi yasa dışı ilan etmesi söz konusu olabilir. Şimdi madencilerin banka hesaplarının ve ticaret sağlayıcılarının dondurulduğu noktaya gelindi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.