Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$67,857.67
+788.82
Ethereum
$3,254.28
+0.17
Litecoin
$71.34
+0.45
DigitalCash
$26.78
+0.44
Monero
$161.31
-13.85
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$22.89
+0.41
Dogecoin
$0.13
+0.01

Charlie Lee: Ağustostaki Yarılanmada Şok Yaşanacak

0 386

Litecoin (LTC) kurucusu Charlie Lee, ağustos ayında gerçekleşecek yarılanmadan sonra madencilerin cihazlarını kapatarak faaliyetlerini sona erdireceğini tahmin ediyor.

Avustralya’nın kripto haber sitesi Mickey’e röportaj veren Charlie Lee, yarılanma planı ile blok ödüllerinin yüzde 50 oranında düşeceğini belirterek, bu durumun Litecoin’in madencilik ekosistemi için olası etkilerini anlattı. Lee, “Bu her zaman sistem için bir tür şoktur.” dedi.

Lee, şunları belirtti: “Madencilik ödülleri yarı yarıya azaldığında, bazı madenciler kâr edemeyecek ve makinelerini durduracaklar. Büyük bir yüzde bunu yaparsa, bloklarda bir süre yavaşlama olur. Litecoin için yapılacak yarılanmadan üç buçuk gün önce sonraki yedi gün boyunca bloklar yavaşlayacak. Bundan sonra madencilikteki zorluklar yeniden ayarlanacak. Ardından her şey yoluna girecek.”

Kripto para birimi madencilik ödüllerinin azaltılması ile arz da azalıyor. Yarılanma beklentisi de genellikle fiyat artışına yol açar. Lee,  bu durumu arz, talep ve piyasa duyarlılığına bağlıyor. Lee’ye göre yarılanma öncesi yaşanan fiyat artışının nedeni olarak da fiyat artışı bekleyen insanların satın alım yapmasını gösteriyor.

Lee, “Fiyat açısından, yarılanma fiyatlandırılmalı çünkü herkes başlangıçtan beri bunu biliyor. Ama mesele insanlar, fiyatların yükselmesini bekliyor. Bu yüzden birçok insan satın alıyor; çünkü fiyatın yükselmesini bekliyorlar. Bu başlı başına bir kehanet. Bu sebeple satın aldıkları için fiyat artıyor.” sözlerini kaydetti.

2015’te Yüzde 75 Değer Kaybetmişti

Litecoin’de en son yarılanma Ağustos 2015’te yaşanmıştı. Blok ödülü yarılanması öncesi 2015 Temmuz’da fiyat, zirveye ulaşmıştı. Yarılanmadan sonra Litecon’in fiyatı yüzde 50 oranında düşmüş ve yüzde 75’e ulaşan değer kaybı görülmüştü.

Coin360 verilerine göre, Litecoin, 3 aylık grafikte neredeyse %36 arttı. Aralık 2017’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinin neredeyse %67 oranında daha düşük bir seyir izliyor.

Öte yandan, kripto varlık yönetimi şirketi Morgan Creek Digital Assets’in kurucu ortağı olan Anthony Pompliano, Bitcoin (BTC) fiyatının itici güçlerinden olan klasik arz-talep ekonomisinin yarıya indirileceğini tahmin etti. Bu durum, 2021 sonundaki 100 bin dolarlık tahmine katkı sağlayan önemli bir faktör olarak görülüyor.

Litecoin’in blok ödülü yarılanması 5 Ağustos 2019 tarihinde olacak. Yarılanmada blok başına 25 LTC olan ödül 12.5 LTC’ye düşecek.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.