Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,700.38
-1114.34
Ethereum
$3,045.09
-54.7
Litecoin
$82.58
+1.4
DigitalCash
$29.82
+0.19
Monero
$117.82
-0.19
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.09
-0.02
Dogecoin
$0.15
-0

Blackstone CEO’su: Blockchain İyi Ama Para Oluşturmak İçin ‘Tuhaf’

0 259

Blackstone CEO’su: Blockchain İyi Ama Para Oluşturmak İçin ‘Tuhaf’

 

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Blackstone CEO’su Steve Schwarzman blockchain’i sevse de paraya uyarlamanın garip olduğunu düşünüyor.

“Para birimlerini birinin kontrol etmesi gerekiyor”

Schwarzman 17 Eylül’de Fortune ile yaptığı röportajda, Blockchain teknolojisini kullanarak para oluşturmanın “oldukça tuhaf” olduğunu ve anlaşılması zor bulduğu için Bitcoin’e (BTC) fazla ilgi duymadığını açıklayarak, Bitcoin’e karşı olumsuz tutumunu belirtti.

72 yaşındaki milyarder, bu tutumunun sebebi olarak Bitcoin’in merkezi olmayan yapısını gösterdi ve “birilerinin para birimlerini kontrol etmesi gereken bir dünyada büyüdüğünü” belirtti.

blockstone blockchain ile ilgili görsel sonucu

Bitcoin sadece cezai davranışları teşvik ediyor

Schwarzman, küresel yetki alanlarının para birimlerini kontrol etmesinin bir nedeni  olduğunu öne sürerek merkezileşmeyi destekledi. İş adamına göre, hükümetler “ekonominin aşırılıklardan olabildiğince izole edildiğinden emin olmak” istiyor. Diğer bir husus da hükümetin kirli ve uyuşturucu parası gibi cezai davranışları kontrol etmekten sorumlu olması.

Bitcoin’in yalnızca bu tür kötü davranışları teşvik ettiğini savunan Schwarzman düşüncesini şöyle belirtti:

“Açık görüşlü olmayabilirim ama bu bir problem. Bu sorunun yanı sıra para arzını kontrol etme sorununu çözebilirlerse, o zaman sorun olmayabilir.”

Net değeri yaklaşık 17,7 milyar dolar olduğu tahmin edilen Schwarzman, şunu da söyleyerek blockchain teknolojisini destekledi:

“Blockchain teknolojisi çok iyi bir fikir, yaygınlaşacak çünkü iyi bir teknoloji. Bu teknolojiyi para oluşturmaya uyarlamak, en azından bence, oldukça tuhaf.”

Schwarzman Bitcoin’i ve 266 milyar dolarlık kripto piyasasını “garip” bulsa da, kripto yatırım firması Morgan Creek Digital Assets’in kurucusu Anthony Pompliano bugün farklı bir bakış açısı paylaştı. Pompliano’nun tweet’i şu şekilde:

“Dünyanın dört bir yanından gönüllülerin, alelade bir şekilde bir araya gelip, belki de sıradaki küresel rezerv para birimini oluşturmuş olmaları inanılmaz bir düşünce.”

Amerikan risk sermayesi yatırımcısı Tim Draper da geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in kitlesel yaygınlaşmasındaki en büyük engelinin kullanım karmaşıklığı olduğunu söylemişti.

Draper, yasal para birimleri politik etkiye ve devamlı devalüasyona maruz kaldıklarından, insanların uzun vadede yine de Bitcoin’i tercih edeceğini açıklamıştı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.