Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
-1157.83
Ethereum
-37.73
Litecoin
+1.49
DigitalCash
+0.23
Monero
+2.77
Nxt
0
Ethereum Classic
+0.47
Dogecoin
0

Almanya Maliye Bakanı: Hükümet Libra’yı Reddetmeli

0 278

Almanya’da Maliye Bakanlığı ve Şansölye Başkan Yardımcılığı gibi önemli rollerde olan Olaf Scholz, yapmış olduğu açıklamada şuanda tüm kripto para takipçilerinin bildiği ve Facebook tarafından piyasaya sürülmesi planlanan Libra coin hakkında önemli demeçlerde bulundu. Hükümetin Libra‘yı reddetmesi gerektiğini belirten Scholz, bunun ekonomiye doğrudan bir etki yaratabileceğine dikkat çekiyor.

Libra coin
Libra coin

Alternatif Para Birimi Vurgusu

İnsanların son birkaç yıldır kripto para adı verilen sanal sistemler üzerinden birbirlerine para gönderdiğinin üstünü vurgulayan Olaf Scholz, bunun Almanya içerisinde de büyük ilgi gördüğünü belirtti. Hatta ilerleyen yıllarda bu tarz sistemlerin alternatif bir para birimi olabileceği de yine yapılan açıklamalar arasında yerini alıyor.

Reuters Haber Ajansı tarafından yapılan habere göre Berlin içerisinde düzenlenen bir etkinlik sırasında Facebook tarafından ortaya çıkarılması planlanan kripto para girişiminin “kesin” olarak reddedileceği duyuruldu.

”Paralel bir para birimi kabul edemeyiz. Bunu kesin bir şekilde reddetmeniz gerekiyor.”

Sadece Almanya içerisinde değil, Avrupa ve Uluslararası düzeyde Libra ve benzeri girişimlere karşı çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizen Scholz, ilerleyen yıllarda bu girişimlerin ülke ekonomilerine önemli çapta etki yapacağını söylemekte.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.