Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,879.99
-842.42
Ethereum
$3,140.66
-30.06
Litecoin
$88.44
+4.09
DigitalCash
$30.32
-0.53
Monero
$120.84
+0.02
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.40
+0.68
Dogecoin
$0.15
-0

Bitmain Halkı Arz Başvurusu Zaman Aşımına Uğruyor

0 448

Çinli kripto para madenciliği devi Bitmain, Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’na (HKEx) halka arz (IPO) başvurusu yapmıştı. Başvurunun teyidi için son gün bugün (25 Mart).

Bitmain, ilk halka arz için başvuruyu 26 Eylül 2018 tarihinde yapılmıştı. HKEx komitesinin başvuru hakkında karar vermezse başvuru zaman aşımına uğrayacak.

Güney Çin Sabah Postası’nda yer alan habere göre, HKEx listeleme kuralları gereği, belirli bir başvuru komitede kapalı toplantıda görüşülmeden önce 6 aylık bir süre veriliyor. Komite, başvuruyu oyalıyor veya onaylamıyor. Başvuru bu süre zarfında kabul görmezse liste zaman aşımına uğruyor ve resmen sona eriyor.

26 Eylül 2018’de İngilizce ve Çince olarak yayımlanan başvuru, böylece bir komite raporu tarafından teyit edilmeden sürenin sonuna ulaştı ve başvuru geçersiz kaldı. SCMP, HKEx’in Bitmain listelerini onaylamakta tereddüt ettiğini de belirtmişti; ancak borsa temsilcileri daha sonra bu talebi reddetti.

Halka Arz Planları Haziran 2018’de Ortaya Çıktı

Bitmain’in halka arz planları ilk kez Haziran 2018’de ortaya çıktı. Bu arada, Bitmain CEO’su Jihan Wu, şirketin ABD’nin, Hong Kong gibi hisse senetlerine sahip bir pazarında denizaşırı halka arz istemediğini açıkladı.

Bol spekülasyon ve tartışmalar o zamandan beri çaba sarf ediyor, yatırım analistleri başlangıçta madencilik devinin 3 milyar dolardan 18 milyar dolara yükselmesini bekliyorlar ve bu sayede potansiyel olarak BT pazarının tarihindeki en büyük halka arz haline geldiler.

Halka arz süreci, bol spekülasyon ve tartışmalar sonrası başladı. Bu sürede yatırım analistleri madencilik devinin başlangıçta 3 milyar dolardan 18 milyar dolara yükselmesini bekledi. Böylece potansiyel olarak BT pazarının tarihindeki en büyük ilk halka arzı gerçeklemesi beklendi.

Değerleme 15 Milyar Dolara Çıkarıldı

Yaz ortasında ortaya çıkan raporlarda, Bitmain’in halka arz finansman anlaşması imzaladığı iddia edilerek, değerlemesi 15 milyar dolara çıkarıldı. Çinli teknoloji grubu Tencent ile Japonya’nın SoftBank da (Uber’deki yüzde 15’lik hissesi ile en büyük hissedar teknoloji devi) iddiaya dahil edildi.

Softbank daha sonra bu iddiaları reddetti. Tencent, resmi bir onaydan veya reddetmeden kaçınırken, diğer iddia edilen yatırımcılar da benzer şekilde kendilerini söylentilerden uzaklaştırdı.

Uzun süren ayı piyasası ortasında, halka arz girişimi teşebbüsü zorluklarla karşı karşıya kaldı. Bitmain’in halka arz listesi gereklilikleri doğrultusunda sunduğu geniş çaplı kazançların, şirketin piyasa düşüşü sırasında ağır zararları karşıladığı açıklandı.

Geçtiğimiz aylarda Bitmain, bir takım küresel operasyonların sıkıntılarını yaşadı ve personel sayısında kesintiler yaptı. Ayrıca iki sınıf dava açtı. Ocak ayında şirket üst düzey yönetici rolünü değiştirdi. Jihan Wu ve Micree Zhan Ketuan eş başkanlıktan ayrıldı; ancak eş başkanlık rolünü sürdürdü.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.