Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,349.41
+73.6
Ethereum
$3,089.82
-18.41
Litecoin
$79.64
+1.63
DigitalCash
$28.23
-0.02
Monero
$121.97
-0.21
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.20
-0.18
Dogecoin
$0.16
-0.01

Bitfinex, Soğuk Cüzdanından 90 Milyonluk Fon Aldı

0 380

Bitfinex, soğuk cüzdanından neredeyse 90 milyon dolar tutarında fon aldı.

Kripto para haber platformu The Block’ta yer alan habere göre, kripto para borsası Bitfinex, para çekme nedenini açıkça belirtmedi. USD stablecoini Tether’ın (USDT) sahibi de olan borsa, her iki şirketteki eksik fonlar sebebiyle bir düşüşle karşı karşıya kalmıştı.

Son 12 saat içinde Bitfinex’in cüzdanlarından büyük miktarda Bitcoin (BTC) ve Ethereum’u (ETH) bilinmeyen adreslere taşıdı. Makerdao (MKR) gibi daha az miktarda madeni para ile birlikte çevrimiçi işlem izleme kaynağı Balina Uyarısı ortaya çıktı.

ABD’nin New York Genel Başsavcısı Bitfinex’i, “Tether gücünü, 850 milyon dolarlık bir fon açığını kapatmak için rezervuarları desteklemek amacıyla kullanmakla” suçladı.

Bitfinex, bir blog yazısında hem platformun hem de Tether’in finansal açıdan sağlam olduğunu tekrarladı.

“Fonları Serbest Bırakmak İçin Aktif Olarak Çalışıyoruz”

Tartışma, Bitfinex’in 2018’de ödeme ağ geçidi Crypto Capital Corp. ile yaptığı bir sözleşmeden kaynaklanıyor. Üçüncü taraf, kullanıcı para çekme işlemlerini ele almalıydı; ancak bunun yerine fonları elinde tutuyordu. Bitfinex hala onları almaya çalışıyordu.

Cuma günü yapılan açıklamada, “New York Başsavcısı’nın mahkeme başvuruları kötü niyetle yazılmıştı. Crypto Capital’de 850 milyon dolarlık zarar da dahil olmak üzere yanlış iddialarla karıştırıldı.” denildi.

Açıklamanın devamında; “Aksine, bu kripto sermayesi tutarlarının kaybedilmediği, aslında ele geçirildiği ve korunduğu bildirildi. Haklarımızı ve çözüm yollarımızı kullanmak ve bu fonları serbest bırakmak için aktif olarak çalışıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

En son para çekme işlemini, en az 1 milyon dolar değerinde para çeken Birleşik Krallık merkezli girişimci Alistair Milne gerçekleştirdi. Milne, Bitfinex’ten korunma prosedürü olarak para almaya başladıklarının sinyallerini veriyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.