Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,700.38
-1114.34
Ethereum
$3,045.09
-54.7
Litecoin
$82.58
+1.4
DigitalCash
$29.82
+0.19
Monero
$117.82
-0.19
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.09
-0.02
Dogecoin
$0.15
-0

Bitcoin Ödeyerek Canlı Yayında Cinayet İzleyen İki Kişi Tutuklandı

0 295

Bitcoin Ödeyerek Canlı Yayında Cinayet İzleyen İki Kişi Tutuklandı

17 yaşındaki iki İtalyan, ödedikleri Bitcoin (BTC) karşılığında çocukların cinsel istismar edildiği, işkence gördüğü ve canlı yayında öldürüldüğü platformlara dahil oldukları gerekçesiyle tutuklandı.

Yerel medya organı Il Messaggero tarafından 15 Temmuz’da yayımlanan haberde, bahsi geçen iki kişi tarafından görüntülenen deep web sitesinde, çocuklara ne tür işkence yapılacağına dair karar vermek için ödeme yapılıyor. İtalyan kolluk kuvvetleri konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Merkezi tespit edilemeyen bu tür ortamlara erişebilen kullanıcılar, yetişkinler tarafından canlı olarak gerçekleştirilen cinsel şiddet ve işkence eylemlerine dahil oluyorlar.”

İstek üzerine canlı yayında işkence

Yetkililerin açıklamasında, önceden kaydedilmiş videoyu izlemenin daha az maliyetli olduğu, canlı yayında çocuklara işkence edilmesine karar vermenin ise daha pahalı olduğu ifade edildi.

“Canlı talepler çok paraya mal oluyor ve bu insanlık dışı eylemleri gerçekleştiren yabancı kuruluşlara yüksek kâr sağlıyor.”

13 İtalyan ilinde devam eden soruşturma kapsamında 19 tanesi 18 yaş altında olan 25 kişi aranıyor.

Biri erkek bir kadın olan iki tutuklu, “red room” olarak adlandırılan canlı yayın platformları hakkında çeşitli detayları paylaştı. Yetkililer tarafından erişilen videolarda, küçük yaşta çocukların maruz kaldığı dehşet verici sahnelerde, Nazi sembollerinin olduğu belirtildi.Bahsi geçen web sitesinin kapatılıp kapatılmadığı belli değil, ancak izleyicilerinden bir kısmının polis tarafından yakalandığı belirtiliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.