Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,034.88
+1586.71
Ethereum
$3,061.46
+55.38
Litecoin
$82.18
+2.45
DigitalCash
$29.75
+1.17
Monero
$119.16
+3.88
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.31
+0.82
Dogecoin
$0.16
+0.01

Bitcoin Hashrate’i Düşüşlerle Eriyor

0 474

Bitcoin fiyatlarında yaşanan düşüşün yanı sıra hashrate oranlarında da yüksek seviyede azalma var. Hashrate’i ani olarak %50’lik seviye geriledi.

Hashrate oranları düzenli olarak yükseliş gösterirken, 2015’ten beri ilk kez düşüş yaşandı. 2018 içerisinde daha önce görülen düşüşlerde hashrate oranları yüskelme ivmesi kazanarak ileriyordu. Ancak son dönemlerdeki değişimler Bitcoin için durumu değiştirdi. ASIC makinelerinin tedavülden kalktığı çok sayıda kullanıcının ortak görüşü. Ani düşüşler nedeniyle madencilikte çekilmeler başlamış durumda. Özellikle Çin’de önemli seviyede yaşanan azalmalarla beraber hashrate kaybı maksimum seviyeye ulaştı.

Bitcoin madencileri fiyatlardan memnun değil

Madencilik anlamında mevcut olan düşüşler düzenli olarak düşüşünü sürdürüyor. Bitcoin madencileri fiyatlardan an itibariyle memnun değiller.5.000 doların altına doğru görülen ivme, daha çok sayıda madenci için sorun haline gelebilir. Elektrik tüketim maliyetlerinin yüksek seviyeye ulaşması nedeniyle kazanç oranları minimalize olmuş durumda.

ASIC makinelerinin kilo hesabından satılmaya başlandığı haberleri, tablonun en önemli göstergesi durumunda.

Madenciler düzenli olarak azalıyor

Bireysel madencilerin yanı sıra şirket olarak çalışan isimler de çekilme kararlarını birer birer açıklamaya başlamış durumda. Gelecek dönemde Bitcoin madenciliğine dair soru işaretleri en üst seviyeye ulaştı. Yaşanan gelişmelerin olumsuz olması nedeniyle giderek artan bir çekilme dalgası yaşanabilir. Madencilik işlemlerinde yaşanan düşüşler, hashrate oranını minimum seviyeye indirdi. Düzenli olarak gerçekleşen çekilmeler nedeniyle 2015 yılından sonra bir ilk yaşanmış oldu. Her geçen gün mevcut düşüşlerin devam etmesi durumunda alternatifler tercih edildiği düşünülüyor. Global çapta bakıldığında yaşanan düşüşün kripto paraların tamamına etki ediyor olması gündemde. Madencilerin azalması hashrate oranlarını geriye çekmiş durumda.

Bir süre önce yapılan enerji verimliliği görüşmelerinde kripto paralar da önemli bir gündem maddesi olarak tanımlanıyor. Yaşanacak olan hasharete kayıpları üretici anlamında ilginin azaldığının da göstergesi.

 

Güncel kripto para haberleri ve airdroplar için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.