Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,604.11
+558.89
Ethereum
$3,577.90
+4.69
Litecoin
$95.43
+0.25
DigitalCash
$38.61
+0.67
Monero
$137.54
+1.17
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.17
+0.58
Dogecoin
$0.20
+0.02

Japon SBI Holding, Bitcoin Cash’i Platformundan Kaldıracak

0 303

Japon finansal hizmetler devi SBI Holding, Haziran 2019’da sanal döviz alışverişinden Bitcoin Cash’i (BCH) silecek.

SBI Sanal Para Birimleri, Bitcoin Cash çatalında yaratılan bir kripto para birimi olan Bitcoin Satoshi Vizyonu (BSV) için destek sağlayacak. Bunun yanı sıra SBI, Bitcoin Cash’i kaldırma planlarını da resmen açıkladı.

Bitcoin Cash, Ağustos 2017’de oluşturulan ilk büyük kripto para Bitcoin (BTC) çatalıdır. Sırasıyla, Bitcoin SV, Bitcoin parasının sert bir çatal versiyonudur. Bitcoin yaratıcısı Craig Wright tarafından yönetiliyor.

SBI’nin bu hamlesi, BSV sağlayan birkaç büyük kripto işlem platformunun açıklamaları üzerine geldi. Binance dün, BSV’yi sileceğini ve 22 Nisan’dan itibaren de BSV’nin tüm işlem çiftlerinde alım satımı durduracağını resmen duyurdu.

CZ, BSV Konusunda Uyardı

Binance’in kripto topluluğundaki tartışmaları takip eden Binance CEO’u Changpeng Zhao’nun (CZ), Wright’ın, gerçek Satoshi Nakamoto olduğunu iddia etmekten vazgeçmediği takdirde Bitcoin SV’i sileceği konusunda uyardı. Buna karşılık, Twitter’daki kripto topluluğu, çeşitli borsaların BSV’yi onaylamasını ve “#DelistBSV” hashtagini başlatmasını isteyerek, CZ’in uyarısına tepki gösterdi.

SBI Holding’in CEO’su ve direktörü Yoshitaka Kitao, Kasım 2018’de Bitcoin parasının sert çatalını eleştirmişti. Görünüşe göre Kitao’nun BSV kurucusu ile bir bağlantısı var. Wright ocak ayındaki bir tweet’te yakın ilişkilerini açıklamıştı. Kitao’nun onunla birlikte zaman geçirdiğini ve Kitao’ya “çok saygı duyduğum bir arkadaşım ve erkeğim” dediğini iddia etmişti.

Piyasa değerine göre beşinci üst kripto para birimi olan Bitcoin Cash, son 24 saat içinde %5.5 artarak, 314 $’a yükseldi. BSV ise, günlük %21’den fazla düşüş kaydederken, 55 $’dan işlem gördü.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.