Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,493.39
-2264.71
Ethereum
$3,161.10
-78.68
Litecoin
$83.46
-2.39
DigitalCash
$30.23
-1.19
Monero
$118.87
-2.79
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.38
-1.91
Dogecoin
$0.15
-0.01

Ethereum Merge Geliştirmesi Bitcoin’de Nelere Yol Açabilir?

0 293

Bitcoin ve kripto para alanında ünlü bir isim olan Michael Saylor bugün yaptığı açıklamada, Bitcoin’in Ethereum Merge geliştirmesinin ardından ivme kazandığını söyledi. Saylor, iş kanıtının (PoW) “dijital bir meta yaratmanın evrensel olarak kabul görmüş ve kanıtlanmış tek yöntemi” olduğuna inandığını aktardı. Ethereum (ETH) fiyatı 1430 dolardan destek noktasına düşerken, Bitcoin (BTC) fiyatı daha istikrarlı ve güçlü bir duruşa sahip.

Michael Saylor, Ethereum Merge’e rağmen Bitcoin’in daha güçlü olduğunu söyledi

Ethereum, 15 Eylül’de Ethereum Mainnet’i Beacon Chain ile birleştirerek iş kanıtından (PoW) hisse kanıtına (PoS) başarıyla geçiş yaptı. Merge, kripto alanında en çok beklenen olay haline gelmişti. Sadece kriptoyu değil, aynı zamanda geleneksel finans topluluğunu da kendine çektiği söylenebilir.

17 Eylül’de Avustralya’da bir konferansa video aracılığıyla katılan MicroStrategy Başkanı Michael Saylor, Ethereum Merge olayının ardından Bitcoin’in ivme kazandığını düşünüyor. PoW’un dijital bir meta yaratmanın kanıtlanmış tek yöntemi olduğuna inandığını da söyledi.

Merge yükseltmesinden sonra, Bitcoin artık iş kanıtı (PoW) konsensüs tokenlerinin toplam piyasa değerinin %95’ine sahip. Ünlü ismin konu hakkındaki düşüncesi ise şu şekilde:

“Bitcoin’i daha zayıf değil, daha güçlü görüyorum. Proof of Work, dijital bir ürün yaratmanın gerçekten evrensel olarak kabul edilen ve kanıtlanmış tek yöntemidir.”

Ancak Proof-of-Work (PoW), yüksek karbon ayak izi nedeniyle eleştirilirken Bitcoin PoW kullanıyor. Buna ek olarak ise, Ethereum şimdi enerji tüketimini %99,5 azaltan daha az enerji yoğun bir PoS’a geçti. SEC Başkanı Gary Gensler kısa süre önce Ethereum’un PoS’a geçişinin onu “Howey testi” altında bir “güvenlik” haline getirdiğini söyledi. Saylor ise, Bitcoin madenciliğinin sektördeki elektriğin en verimli ve en temiz kullanımı olduğuna inanıyor. Bitcoin madenciliği, yenilenebilir kaynaklara geçerken enerji verimliliğini de artırıyor. Aslında Bitcoin’in, kullanılmayan doğal gaz veya metan enerji kaynaklarından para kazanmak için kullanılabileceği belirtilmekte.

Ayrıca MicroStrategy, son zamanlarda ek Bitcoin satın almak için 500 milyon dolarlık MSTR hissesinin satışını duyurdu. Microstrategy şu anda 129.699 adet Bitcoin’e sahip durumda.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.